И в предишното си рафинерията в Бургас е работила с

...
И в предишното си рафинерията в Бургас е работила с
Коментари Харесай

Ганев: Рафинерията в Бургас може да работи с неруски петрол

И в предходното си рафинерията в Бургас е работила с неруски петрол. Няма софтуерна заплаха по тази линия. Рафинерията може да се пренастрои. Това заяви депутатът от „ Демократична България " Георги Ганев в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

Според него цените ще са по-високи. „ Въпросът е с колко? Според мен към момента не може да има добре информиран отговор ", заяви Ганев.

Относно упованията на Мика Зайкова бензинът и дизелът да стигнат до 5-6 лева за литър, той показа: „ Много уважавам госпожа Зайкова, единствено че бих желал да видя проектите, върху които е направена тази прогноза. По-скоро ми се коства, че няма да е толкова много повишаването. Разбира се това почива на някаква религия, че разногласието няма да продължи дълго време ", заяви Ганев.

„ Потребителите у нас страдат с изключение на от цената на петрола, а и от основни неуредици в структурата на пазара на горива и извънредно от неналичието на приемливо конкуренция по линия на доставките ", показа Ганев.
„ тдавна повдигаме въпроса за складовете, за достъпа до складовете, за да има по-голяма конкуренция измежду търговците на горива ", коментира депутатът.

Относно внасянето на бензин и дизел с цистерни, Ганев обясни, че това е възможно. „ Въпросът е да се облекчи този режим и „ Луклойл " да бъде подложен на малко по-сериозна конкуренция. Дори да продължи да се покачва цената, това ще е с по-малко спрямо ако продължи това квазимонополно положение на пазара ", заяви Ганев.

Запитан дали ръководещите предумишлено поддържат настоящото положение, депутатът показа: „ Нашите съмнения с сътрудника Димитров са, че последните 10 години това е било поддържано. Опитите на хора като Ваньо Танов да се опита да подложи този процес на някакъв контрол не бяха постигнали никакъв успех ", заяви Ганев.

Според него е възможно чрез признаването на непознати данъчни складове да се наложи по-голяма конкуренция. Относно цената на газа, Ганев заяви, че азерският газ е контрактуван на много добра цена. „ Азерите в този миг имат интерес тази цена да се промени. Не виждам по какъв метод може да поевтинее газовият микс в България ", заяви Ганев.

За диференцираното Данък добавена стойност и следените цени, Ганев показа: „ Регулираните цени не е нужно да се управляват през Данък добавена стойност. Що се отнася до другите диференцирани ставки - хубаво е да го вършим това, откогато знаем какво ще се случи. Вече имаме 2 диференцирани ставки, въведени юли 2020 година - дайте да видим какво е станало? ", показа депутатът.

„ Привърженик съм на концепцията цялостната единна ставка на Данък добавена стойност да се смъкна, доколкото позволява бюджетът ", коментира депутатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР