И в понеделник над страната облачността ще е предимно значителна.

...
И в понеделник над страната облачността ще е предимно значителна.
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно! Жълт код за силен вятър в 8 области

И в понеделник над страната облачността ще е най-вече забележителна. Повече слънчеви часове ще има над северозападните и югозападните региони, където дневните температури ще са по-високи. На доста места още веднъж ще има превалявания, краткотрайно ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици.

Жълт код за мощен вятър е в действие за през днешния ден в 8 области в страната за 19 юни. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщи Фокус.

Жълтият код е в действие за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. В изброените области междинната скорост на север-североизточният вятър ще се усили до 14-17 м/сек и пориви до 20-22 м/сек.

Ще духа сдържан, в югоизточната половина от страната и мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и още веднъж ще има валежи, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно и с превалявания от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи – плевел североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – към 13°, на 2000 метра – към 6°.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР