И в политиката, както и на олимпиадата, някои играчи твърдо

...
И в политиката, както и на олимпиадата, някои играчи твърдо
Коментари Харесай

Надбягването за президент: Панов и Герджиков с шанс за медал, ама не златен

И в политиката, както и на олимпиадата, някои играчи твърдо следват мисълта на великия Кубертен: " Главното е не успеха, а присъединяване ". Участието е наложително, би трябвало да се потича по терена, а успеха - тя може да изчака. 

Президентските избори тази есен имат няколко присъщи особености и първата от тях е, че в тях взе участие кандидат-действащият президент Румен Радев, който има най-високия политически рейтинг в страната - над 56%. На процедура Радев е единственият политик в страната, който има позитивен рейтинг - тези, които го харесват, са повече от тези, които не го харесват. Всички останали са повече ненавиждани. Разбира се, има хора, които не имат вяра на тези рейтинги. Тези хора са от ГЕРБ и те считат, че рейтингът на Радев е неестествен, а рейтингът на Бойко Борисов не е на историческия си най-малко. Но животът си тече отвън паралелната действителност на ГЕРБ. Десните също не имат вяра на рейтинги, само че тяхната е лесна - в случай че има втори тур, ще би трябвало да създадат единствено едно салтомортале и да поддържат Радев. 

Какво трябваше да създадат останалите политически играчи при такава обстановка - мажоритарни избори с открояваща се кандидатура, ясно декларирана преди месеци и всекидневно осветена от публичното внимание? 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР