И в навечерието на най-светлия християнски празник - Великден -

...
И в навечерието на най-светлия християнски празник - Великден -
Коментари Харесай

Навръх Великден: Путин продължава да избива цивилни в Украйна

И в навечерието на най-светлия християнски празник - Великден - Путинова Русия продължава обстрелването на цивилни цели в Украйна, заяви Ройтерс.

Атакувани са районите Харкив и Днепър, както и черноморският пристанищен град Одеса, където живеят и десетки хиляди българи.

В Харкив е подпалена хранителна фабрика, ударени са къщи и търговски обекти, двама са починали.

В Одеса противовъздушната защита е свалила всички 13 атакуващи дрона, само че падащи парчета са ранили четирима души и са провокирали пожар в офис постройка. 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви и за свален съветски изтребител  Су-25 над Донецк, Източна Украйна.

" През миналото денонощие съветските терористи са употребявали 8 ракети от разнообразни видове и съвсем 70 управляеми авиационни бомби против пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори точно на Великден не понижава желанието на съветското зло да разрушава. Искам особено да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че смъкна още един съветски Су-25 над Донецка област ", разгласи той.

От " Ройтерс " акцентират, че изказванията на Зеленски още не са доказани от втори източник.

Украинският държавен глава сподели още, че мирната конференция идващия месец, отдадена на украинската Формула за мир, ще се състои и би трябвало да бъде сполучлива. Форумът, на който хазаин ще бъде Швейцария, е плануван за 15 и 16 юни.

По-късно излезе информация, че свалените дронове са общо 23, част от тях са свалени и над Дневпетровска и Херсонска област - положителната вест е, че там няма жертви. Безпилотните летателни апарати от вида " Шахед " са били изстреляни от територията на Курска област в Русия и Крим. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР