И в двете общини - Стара Загора и Дупница, днес

...
И в двете общини - Стара Загора и Дупница, днес
Коментари Харесай

Издирват кой изхвърля животински отпадъци край Дупница и Стара Загора

И в двете общини - Стара Загора и Дупница, през днешния ден останките от животни бяха разчистени. Издирва се кой ги е изхвърлил.

Дупница Стара Загора

Ямата с скотски боклуци в квартал " Индустриален " в Стара Загора беше открита инцидентно в средата на нерегламентирано бунище. В нея имаше кожи от овце и кости от наедрял добитък. Те към този момент са събрани и изгорени, а ямата зарита, само че локалните хора се тормозят, защото тя е на 20 метра от река Сазлийка. От общината в Стара Загора увериха, че няма заплаха от заразяване на питейните води.
Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора: Тези води не са питейни, тъй че няма заплаха. Но все пак, това е нерегламентирано изхвърляне и това ще бъде пресечено в нашата община.
Полицията в Стара Загора търси причинителя и има обвинен, защото е открита идентификационна марка на животно.

В община Дупница екскаватор разчисти откритите край автомагистрала " Струма " скотски остатъци. Те ще бъдат зарити в трупна яма. Жители на града описват за нерегламентирани кланици, от които животинските боклуци се изхвърлят в полето.

Все още не е е ясно кой и по кое време e изхвърлил животинските боклуци. Но заплаха за здравето на хората няма, безапелационни са общинарите.

Христо Апостолов, специалист " Връзки с обществеността " в община Дупница: Всеки път когато получаваме подобен сигнал, незабавно реагираме и за наша наслада досега не е имало проблеми.
Потърсихме мнението на екоминистерството и на Агенцията по храните: Те бяха безапелационни, че съществена отговорност за изхвърлени скотски остатъци носят общините и те би трябвало да правят отстраняването им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР