И управляващи, и опозиция използват задълбочаващата се криза с коронакризата

...
И управляващи, и опозиция използват задълбочаващата се криза с коронакризата
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция използват коронакризата за партийна пропаганда

И ръководещи, и съпротива употребяват задълбочаващата се рецесия с коронакризата и колапса на здравната ни система, с цел да натрупат точки в своя изгода. " Трима депутати от Българска социалистическа партия, които са лекари по специалност, отпътуват да работят в лечебните заведения в Свищов и Шумен, които изпитват остра потребност от медицински фрагменти в борбата с пандемията от ковид ", разгласи водачът на левицата в неделя в профила си във Facebook. Депутатите са проф. Георги Михайлов, който е някогашен началник на Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести, урологът Десислав Тасков, както и експертът по незабавна медицина Илиян Тимчев.

" Проведохме диалог с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Илиан Тимчев и Десислав Тасков. Те изявиха предпочитание да заминат за там и да се включат в помощ на хората ", написа Нинова.

" Обадих се на министъра на опазването на здравето да даде единодушие да бъдат позволени да лекуват в болничното заведение. От него разбрах, че остра потребност от лекари изпитва и болничното заведение в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болничното заведение в Шумен и двама в Свищов. Утре отпътуват. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се оправим, написа още водачът на социалистите.

Решението идва на фона на сериозната обстановка в болничното заведение в Свищов " Д-р Димитър Павлович ", където Covid отделението е претъпкано, а няма нито един доктор. За пациентите грижат командировани медицински сестри от другите отделения, рехабилитатор и кинезитерапевт.

Кметът на Свищов Генчо Генчев стана доброволец, само че в петък стана ясно, че е с позитивен тест за Covid-19. Лекарите от локалната болница отхвърлят да влязат, уточни болничният шеф икономистът Илиян Венков, който също влиза да оказва помощ.

Междувременно от ГЕРБ оповестиха, че близо 50 членове и симпатизанти на партията са дарили кръвна плазма. Те се включиха в акцията на ГЕРБ, с която в понеделник партията призова свои членове, които са преболедували COVID-19, да бъдат съпричастни и да подпомогнат лекуването на други заболели като дарят плазма. Част от дарителите са станали донори на антитела даже преди старта на кампанията - когато са разбрали, че дават отговор на условията за даряване, оповестиха от партията. 

Основните условия към кръводарителите са да бъдат на възраст сред 18 и 65 години и да тежат над 50 кг. Даряването може да стане след като са минали минимум 40 дни след последния им негативен PCR-тест и здравословното им положение не изисква банкет на медикаменти.

COVID-19 съдържа антитела, които организмът е създал особено срещу коронавируса. Те се извънредно скъпи, тъй като се свързват с вируса и го елиминират от организма. Пациентите, които са преболедували Covid-19 с клинични прояви, са по-подходящи донори на реконвалесцентна плазма поради множеството антитела, които съдържа тяхната плазма.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР