И учените в БАН ще налагат джендър-идеология сред учениците. На

...
И учените в БАН ще налагат джендър-идеология сред учениците. На
Коментари Харесай

Джендър агенти от БАН купени за 24 000 долара

И учените в Българска академия на науките ще постановат джендър-идеология измежду учениците. На 30 юни – три дни откакто Конституционният съд разгласи, че Истанбулската спогодба опонира на конституцията, учени от Българска академия на науките изпратиха докладна до шефа си в Института за проучване на обществата и знанието (ИИОЗ). Те осведомят проф. Румяна Стоилова, че са получили от ЮНЕСКО грант от 24 000 $ за джендър образование.

Целта е налагане на джендър-идеология посредством учителите. Педагозите ще бъдат обучавани по какъв начин да се оправят въпроса за неравенството сред половете в духа на противоречивата Истанбулска спогодба. Проектът визира градове с население от друга етническа и религиозна принадлежност, пишат учените.

Проектът е наименуван “Форум за джендър уравновесен модел в учебните заведения: Българския случай ” и има три етапи.

В първата, ще се проведат обучителни курсове на учители в София, Кърджали, Гоце Делчев и Видин. След това са планувани семинари “с цел реализиране на тъждество сред половете в учебно заведение ”.

Последната фаза е за дейно разпространяване на резултатите до подобаващата публика – академична и неакадемична.

В плана се отбелязва, че българските преподаватели ще минат през образование, което ще им помогне да се оправят в разнообразни случаи на дискриминация в класните стаи на основа на пола. По време на осъществяването на плана ще се откри “дали конфликтът на отзиви в публичния спор по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба визира работната среда на учителите, има ли промени в държанието по отношение на “традиционните фамилни полезности ”, както и дали момчетата и девойките се чака да се държат по характерни способи ”.

От Института за съвременна политика оповестиха пред “Труд ”, че насочат питане до управлението на Българска академия на науките и до Министерството на образованието и науката. От НПО-то питат двете институции поддържат ли като политика джендър-идеологията и по какъв начин считат да спазят решението на Конституционния съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР