И турските военни, и кюрдските бойци прекратяват огъня, когато видят

...
И турските военни, и кюрдските бойци прекратяват огъня, когато видят
Коментари Харесай

Руски военен в Сирия: И турците, и кюрдите спират огъня, като видят флага ни

И турските военни, и кюрдските бойци приключват огъня, когато видят нашия байрак. Това е споделил съветският офицер Сафар Сафаров, който е част от контингент, влезнал в северния сирийски Манбидж, представен от московско издание Завтра.

Военният е удостоверил информацията, че подразделения под командването на Москва са направили първи патрул по улиците на града и неговите покрайнини. "Нашата задача продължи три часа. Имаше спорадични престрелки, само че когато от двете страни видяха нашето знаме, огънят бе преустановен. Вероятно нито турците, нито кюрдите са желали да пострада съветски боен ", е показал той.

Сафаров също е декларирал, че той и неговите сътрудници са се настанили в база, която е била напусната от поделение на американската войска.

Кюрдски милиции са открило надзор над Манбидж, намиращ се на покрай границата с Турция, след атака против "Ислямска страна " (ИД) през 2016 година Тогава градът е станал част от така наречен Република Роджава (автономно кюрдско териториално образувание).

Преди няколко дни в Манбидж са влезнали елементи на сирийската войска. Това е станало допустимо откакто представители на кюрдите и Дамаск са се договорили за взаимни дейности против турските военни, почнали интервенцията "Извор на мира " на 9 октомври 2019 година

Турският президент Реджеп Ердоган през вчерашния ден е оповестил за ликвидирането на съвсем 600 терористи. Днес телевизия "Ал Арабия " е оповестила, че за седмицата от началото на "Извор на мира " в Северна Сирия са починали над 70 цивилни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР