И Цачева – също. Още не е обявено, но така

...
И Цачева – също. Още не е обявено, но така
Коментари Харесай

Цветанов и Цачева да се връщат

И Цачева – също. Още не е оповестено, само че по този начин повеляват правилата на правовата страна. Официалната инспекция сподели - и двамата нямат спор на ползи по " Апартаментгейт ". Логично е - значи би трябвало отново да си заемат предходните постове. На Цветанов не помня какъв брой бяха, само че той несъмнено помни, до момента в който се облизва заглавието да не е просто хипербола. Макар че е хипербола през днешния ден, на следващия ден като нищо всички ще го гледаме да се облизва на решето, не на гладно.
Но съгласно мен по-важно да се върне Цецка Цачева. Който е погледал малко от полемиките при Данаил Кирилов да изкове нова ризница на основния прокурор ще знае за какво. Трябва класна, да тропне по масата! Защото Кирилов малко го направиха на Барни Ръбъл на последната полемика. Даже не беше малко. А го направиха, тъй като желае идентичен критерий за основния прокурор и ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд (ВКС и ВАС). Принципно няма неприятно, единствено че нещата в благата ни татковина са по този начин законово, че основният прокурор е стъпил на стол в редичката на " тримата огромни " в правосъдната власт. А Кирилов желае подравняването да е по стола – махаме го при основния прокурор, а на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд им режем краката – нали по този начин е заслужено, да отрежем по равно. То единствено на този на Върховен касационен съд е значимо де, само че да не е прекомерно явно, ще поизгори и другият " огромен ".
Всъщност точно работата с основния прокурор е образец за какво такива неща като " Апартаментгейт " виреят. Защото няма правосъдна система. А с цел да има съд, първо би трябвало да има обвиняване. Но прокуратурата като не упреква, няма и съд. А пред съда не можеш да се жалиш, че прокуратурата не упреква. Дори когато явно някой си е спретнал барбекю и сауна без да може на хартия. Тогава всичко е законно!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР