И трудовите инспектори вече са впрегнати в каузата за връщане

...
И трудовите инспектори вече са впрегнати в каузата за връщане
Коментари Харесай

И трудовите инспектори в битката за връщане в клас

И трудовите инспектори към този момент са впрегнати в идеята за връщане на отпадналите от учебно заведение в клас, откакто МОН и Главна ревизия по труда подписаха през днешния ден съглашение да си партнират по Механизма за обсег и задържане на учениците в учебно заведение. По него разнообразни институции и специалисти, измежду които учители, обществени служащи, служители на реда, работят дружно по всеки съответен проблем на дете, което е на възраст за учебно заведение, а не посещава занятия. Всяко от ведомствата попълня данните в обща платформа, тъй че информацията да е на едно място и да може да се употребява от всички, които работят по съответния случай. Практиката потегли от Пловдивска област и сега се ползва в цялата страна.

Приносът на трудовите инспектори ще бъде да подават информация за малолетни, които са наети на работа. Законът им дава право да се трудят, само че при избран правилник, който изисква позволение от Инспекцията по труда, мнение на персонален доктор и не разрешава нощен труд и работа при вредности. Трудовите инспектори ще рапортуват за наети законно малолетни и малолетни, както и за открити случаи на детски труд без позволение. Те ще ревизират също дали децата работят в извънучебно време.

По данни на Главна ревизия по труда в границите на една образователна година се издават позволения за наемане на към 1000 малолетни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР