И трите моста, свързващи враждебния град Северодонецк с неговия побратим

...
И трите моста, свързващи враждебния град Северодонецк с неговия побратим
Коментари Харесай

Трите моста, свързващи враждебния град Северодонецк са непроходими ВИДЕО

" И трите моста, свързващи враждебния град Северодонецк с неговия събрат Лисичанск на запад, в този момент са непроходими за транспортни средства, което съществено лимитира опциите за евакуация на тези, които се пробват да избягат от града ". Това съобщи Сергей Хайдай, началник на Луганска област военна администрация, съобщи CNN.

" Мостовете направиха допустимо превозването на най-малко малко филантропичен товар. В момента е невероятно да се употребяват ", сподели Хейдей. Втори от три моста бяха разрушени през уикенда. От офиса на Хейдей обясниха, че третият мост, който е бил обект на нескончаем обстрел, към този момент е непристъпен за транспортни средства. Разрушаването на мостовете дава на съветските военни още едно преимущество, защото линиите за доставка са прекратени ", добави Хейдей.

По думите му приемането на оръжия и запаси в този момент е мъчно, само че не и невероятно.

Хейдей сподели, че пътуването сред Северодонецк и Лисичанск към момента е допустимо, само че не навлиза в детайлности от съображения за сигурност. " Лисичанск към този момент е обстрелван доста мощно: и филантропичния щаб, и лечебните заведения. Но от Лисичанск към момента има опция за изтегляне на хора и взимане на филантропични артикули всеки ден ", сподели той.

Хейдей изясни за Северодонецк, че съветските сили в действителност управляват по-голямата част от града. Но той отхвърли изказванията на самообявилата се Луганска национална република (ЛНР), че Северодонецк е паднал, като сподели, че " това не е правилно ".

" Част от града към момента се управлява от украински бранители. Ако имаха цялостен надзор над града, съветските бойци нямаше да загинат там ", сподели Хейдей. Той добави, че даже украинските сили да си върнат града, ще бъде невероятно да се възвърне изцяло инфраструктурата преди зимата. Единственото допустимо е да се сложат радиатори, които да поддържат температурата топла в палатките.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР