И трите мобилни оператора ще одставят оборудване за видеонаблюдение на

...
И трите мобилни оператора ще одставят оборудване за видеонаблюдение на
Коментари Харесай

И трите мобилни оператора ще доставят устройства за видеонаблюдение на изборите

И трите мобилни оператора ще одставят съоръжение за видеонаблюдение на предстотящите избори. Това се разбра откакто Националният систематичен интегратор " Информационно обслужване " завърши сполучливо договарянията за доставка на механически устройства и обезпечаване на мобилна съгласуваност на видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след края на изборния ден на 2 април, оповестиха от Министерството на електронното ръководство.

До приключване на крайния период - 10 март 2023 година, предложения са подадени от трите мобилни оператора А1, " Виваком " и " Йеттел ". Предстои сключване на контракти с трите участници в публичната поръчка, а мобилните устройства, стойките за стационарно разполагане на устройствата и Data SIM картите с обезпечена мобилна съгласуваност по всяка обособена позиция би трябвало да бъдат доставени на " Информационно обслужване " до 21 март.

Трите оператора са предложили техническото устройство - " Моторола " Е13, което дава отговор на спецификациите в техническата документи.

По-рано през днешния ден представители на цивилен и политически организации участваха в обществено разискване на методиката по засвидетелствуване на машините за гласоподаване.Общо 130 мобилни устройства ще снимат преброяването и отчитането на бюлетините в края на изборния ден. Трите мобилни оператора си разделят по еднакъв брой устройства, един и същи модел и на една и съща цена, прецизира Би Ти Ви. Общо доставката на устройствата и мобилната съгласуваност ще костват на хазната ни - малко над 2.8 лв. без Данък добавена стойност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР