И тримата ни борци не успяха да спечелят днес квоти

...
И тримата ни борци не успяха да спечелят днес квоти
Коментари Харесай

Провал за борците ни на световното в Нур-Султан

И тримата ни борци не съумяха да завоюват през днешния ден квоти за Олимпийските игри в Токио 2020 на международното състезание в Нур-Султан, Казахстан. На старта при 97-килограмовите в класическия жанр международният вицешампион Кирил Милов загуби от иранеца Мохамадхади Сарави с 3:7. Съперникът му обаче не съумя да стигне до финала и по този начин дупничанинът завърши присъединяване си.
Същата орис имаше и натурализираният у нас египтянин Тарек Абделслам (87). Еврошампионът от 2017 година отстъпи на бронзовия олимпийски медалист Денис Кудла (Германия) с 1:3.
Близо до триумфа бе Дейвид Димитров. В категория до 67 кг той записа две победи - над индиеца Маниш Маниш с механически туш 10:1, а на осминафиналите се оправи и с американеца Елис Колман с 5:0. Но на четвъртфиналите той загуби от Фредрик Беренюк (Дания) с 0:6. После скандинавецът не съумя да преодолее Артьом Сурков (Русия), №1 в света и Европа за 2018 година и загуби с туш. Така Димитров също не продължи в репешажите за бронза.
Само първите 5-има борци във всяка категория взимат квоти за Олимпиадата. Догодина ще има 4 шампионата, които обезпечават визи за Токио 2020. На " Дан Колов - Никола Петров " в София обаче ще се раздават по 2 квоти в олимпийските категории в свободния жанр и в женската битка.
Утре на тепиха излизат Иво Ангелов (60 кг), Даниел Александров (77 кг), Милослав Методиев (130). Категориите им са олимпийски.
Натурализираният Айк Мнацаканян (72 кг), бронзов медалист от международното и европейското през 2018 година, ще се бори довечера още веднъж за бронз против Михаел Видмайер (Гер), само че категорията е неолимпийска.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР