И тримата членове на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ

...
И тримата членове на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ
Коментари Харесай

И Владко, и Велко: Всички шефове в БДЖ хвърлят оставки

И тримата членове на Съвета на шефовете на Холдинг БДЖ са написали оставките си, научи OFFNews от няколко източници.

Става дума за шефа на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на превоза, за основния изпълнителен шеф Владимир Владимиров и за финасист №1 в жп компанията Филип Алексиев.

Тримата са поставили подписи под молби за овакантяване след съвещание на борда късно нощес, откакто деловодството на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията е било към този момент затворено. Затова публично се чака оставките да бъдат подадени през днешния ден.

Според осведомени, транспортният министър Росен Желязков е подканил упорито управлението на БДЖ към смелата стъпка.

В момента жп превозвачът е в небивало тежко положение. Липсват здрави локомотиви и вагони, с които да се движат влаковете, което слага под риск както здравето и живота на пасажерите, по този начин и на обслужващия личен състав.

Вече се завъртя и име на възможния предстоящ основен изпълнителен шеф на БДЖ. За поста е спряган инж. Продан Проданов, който сега е началник на поделението за товарни транспорти в Пловдив. Човекът е железничар от кариерата, а целият му трудов стаж досега е минал в железниците. По време на ръководството на Пламен Орешарски Проданов се е издигнал до зам.-шеф на БДЖ.

Синът му Добромир е народен представител от ГЕРБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР