И третият вот на недоверие спрямо третото правителство на Бойко

...
И третият вот на недоверие спрямо третото правителство на Бойко
Коментари Харесай

Третият вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3 очаквано не мина

И третият избор на съмнение по отношение на третото държавно управление на Бойко Борисов не мина. Само 99 депутати – 75 от Българска социалистическа партия и 24 от Движение за права и свободи, бяха " за ", 133 гласоподаваха " срещу ".

Резултатът не беше неочакван, откакто от Българска социалистическа партия още при дебата предходната седмица не имаха вяра, че вотът ще мине и обясняваха, че това се правело единствено с цел да се стартира " сериозен спор " за положението на опазването на здравето.

Дебатът

Макар тематиката на вота на съмнение да беше ръководството на здравната система и спор по него имаше в края на предходната седмица, декларациите преди самото гласоподаване в този момент отново бяха в тази тенденция и се концентрираха върху Валери Симеонов и абсурда с майките на деца с увреждания. Логично, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия се концентрираха върху " резултата Симеонов " и по какъв начин бил " воденичен камък на шията на ГЕРБ, и на страната ", а Цветан Цветанов отвърна с декларация, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не можело да подлагат на критика, защото за здраве и за хората с увреждания давали единствено 179 млн. лв., а настоящето ръководство планувало 150 млн. лв. повече за следващата година – 430 млн. лв. общо.

Още детайлности за дебата по вота прочетете в Actualno.com.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР