И третият състезателен ден на гребния канал в Пловдив не

...
И третият състезателен ден на гребния канал в Пловдив не
Коментари Харесай

Трети световен рекорд падна на гребния канал

И третият спортен ден на гребния канал в Пловдив не мина, без да бъде усъвършенстван международен връх. Той бе дело на австралиеца Ерик Хори, който завоюва серията си на скиф при гребците с увреждания с време 9:25,11 мин. Предишното върхово достижение също бе негово – 9:39,48 мин. от 2017 година Така във всеки един от първите 3 дни на шампионата бе усъвършенствано по едно върхово достижение, въпреки надпреварите още да не са навлезли в решителната фаза.

12 септември ще бъде доста под напрежение ден за българското гребане. На старт ще застанат двете ни лодки – двойката ни скул Кристиан Василев и Борис Йотов, както и двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов. Първите ще гребат в репешажите за място на полуфиналите, а гонката им ще е от 15:58 часа българско време. Напред не престават единствено първите два дуета.

Erik Horrie is going fast. Para PR1 men's single heats have been raced. #WRChamps https://t.co/XdVA8juOek

Igor Meijer pic.twitter.com/X6IladdIcy
— World Rowing (@WorldRowing) September 11, 2018
Четвъртфиналната серия на Кацарски и Халаджов пък е малко след тях – в 16:22 часа, като българите ще би трябвало да се наредят измежду първите три дуета в случай че желаят да останат в играта за медалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР