И третият мач за деня в руската Премиер лига приключи

...
И третият мач за деня в руската Премиер лига приключи
Коментари Харесай

Вратар спаси Рубин в Уфа

И третият мач за деня в съветската Премиер лига завърши без голове. Уфа и Рубин направиха нулево тъждество, за което повече могат да съжаляват домакините. Те имаха няколко положителни положения, само че вратарят на гостите Иван Коновалов беше непробиваем.

Рубин получи неприятна вест през седмицата с решението на УЕФА да извади тима от присъединяване в евротурнирите за един сезон. А с една единствена загуба след 11 кръга казанци имат всички учредения да се надяват, че могат да се класират за Лига Европа. Уфа пък се стремеше към пети следващ мач без проваляне, който да отдалечи отбора от зоната на изпадащите.

Първата голова заплаха сътвориха домакините в 24-ата минута, само че Дмитрий Сисуев стреля право в ръцете на Иван Коновалов. Не след дълго късмет се откри и пред национала на Люксембург Оливие Тил, който обаче се забави и пропусна момента за удар.

В 38-ата минута Коновалов се оправи след мощен шут на Джемал Табидзе, а в 40-ата стражът на Рубин попречи и на Силвестър Игбун да даде преднина на Уфа.

В началото на втората част домакините подвигнаха темпото и стигнаха до няколко статични положения, само че бранителите на Рубин, отпред с ветерана Сесар Навас, внимаваха. Чак след 60-ата минута и възпитаниците на Курбан Бердиев погледнаха по-смело напред, само че до Сардар Азмун не доближиха комфортни топки.

Последният действителен късмет за гол се откри пред Игбун в 85-ата минута. Звездата на Уфа преодоля двама противници и стреля, само че Коновалов за следващ път сподели ослепителен инстикт и резервира нулевото тъждество.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 11 кръг, събота 20 октомври  Уфа 0:0краен резулат  Рубин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР