И третият ден от обсъжданията на съдебните заседатели във Федералния

...
И третият ден от обсъжданията на съдебните заседатели във Федералния
Коментари Харесай

Трети ден: Още не е ясно дали шефът на предизборната кампания на Тръмп ще бъде осъден

И третият ден от разискванията на правосъдните заседатели във Федералния съд в Александрия, Вирджиния, които би трябвало да решат делото против някогашния началник на президентската акция на сегашния държавен глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Пол Манафорт, се оказа ялов, съобщи CNBC.
Съдебното жури към момента не може да реши дали Манафорт е отговорен или не по обвинявания в данъчни и банкови измами. Заседателите този път работиха час повече от нормалното, само че разискването на показаните доказателства по делото ще продължи през днешния ден, 21 август.
Припомняме, че съгласно обвиняването Манафорт е укрил 65 млн. $ в банкови сметки в чужбина, които не е заявил - в интервала 2010 - 2014 година, както и че е лъгал, с цел да получи банкови заеми за няколко десетки милиона $. Ако бъде приет за отговорен, Манафорт може да получи присъда от 305 години затвор!
Досега заседателите желаеха още в първото съвещание насоки от съдията на процеса - Елис. Насоките касаеха термина " основателно подозрение ", само че съдията разясни, че заседателите би трябвало да решат дали има подозрение в дейностите на Манафорт, учредено на причина - по отношение на банкови сметки в Кипър, където той е получавал пари поради работата си в поддръжка на някогашния украински президент Виктор Янукович. Тънкият миг тук е, че Манафорт може да се измъкне, защото бизнесът му публично е разграничен 50/50 с жена му Кейтлийн, а банковите сметки са основани от различен човек и защото Манафорт няма 51% в компанията DMP International, с която е работил с Янукович, то не е наложително банковите сметки да са на негово име и да отиват в данъчната му декларация - съгласно удостоверение на сътрудник на ФБР. Задаването на въпроса за " основателно подозрение " ката специалисти да разясняват, че най-малко един от правосъдните заседатели не е уверен в тезата на обвиняването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР