И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в

...
И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в
Коментари Харесай

Столична община събира доброволци за засаждане на нова гора

И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в Новата гора на София край Суходол, оповестяват от Столичната община.

София

Новият залесителен сезон стартира на 6 април, когато доброволците посадиха 3000 фиданки. С тях засадените дървета в гората към този момент са 31 800.

През този сезон засажданията ще се организират всяка събота и неделя от 10 до 16 часа и ще продължат, до момента в който времето разрешава, като се изключи празничните събота и неделя около Великден и Гергьовден, когато засаждането ще бъде прекратено.

Новата гора на София край Суходол е един от най-мащабните планове, който Столична община осъществя към този момент трета година. Той е ориентиран към промяна на пустеещ общински терен в зелен филтър край града. За реализацията му, Столична община обезпечава фиданките от типа акация и дъб, уредите за засаждане и ръкавиците, като за самото засаждане се разчита изяло на доброволци.

За облекчение на всички искащи да засадят дръвчета в Новата гора на София край Суходол, Столична община разкрива изключителна автобусна линия в границите на градския превоз, с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „ Вардар “, а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва жители сред 9 и 16 часа, с период от час и половина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР