И този път щандовете на Автосалона в Женева ни зарадваха

...
И този път щандовете на Автосалона в Женева ни зарадваха
Коментари Харесай

За всекиго по нещо от Автосалона в Женева

И този път щандовете на Автосалона в Женева ни зарадваха с невиждано многообразие: компактни хечбеци, всеобщи електрически коли, впечатляващи концепти и специфични версии на към този момент известни коли, супер и даже хиперколи, които ще бъдат създадени в минимални серии.
 Автосалон Женева 2019: Поглед в бъдещето с 11 хрумвания за нови коли
Автосалон Женева 2019: Поглед в бъдещето с 11 хрумвания за нови коли

Тенденцията е една - прототипите имат за тематика електромибилите

Изложението се оказа задоволително блестящо даже при неналичието на редица огромни международни марки, измежду които Volvo, Ford, Jaguar, Land Rover, DS и Opel.

Осмият Volkswagen Golf също не бе доведен в Женева, само че европейските бестселъри Renault Clio и Peugeot 208 дебютираха тук,

А главната наклонност на този автосалон е електрифицирането на всичко - от всеобщи компактни коли до супермощни хиперавтомобили.
 Снимка 411078
Източник:

Peugeot 208

Новото Peugeot 208 е пораснало, ставайки сходно на флагманския седан 508, оборудвано е и с повече цифрови устройства. Един от главните компактни коли на европейския пазар се реалокира в най-новата модулна платформа CMP, в това число и с електрическа версия. Новото Peugeot 208 ще се предлага с 3-цилиндров 1,2 литров турбо мотор с мощностен потенциал от 75, 100 и 130 конски сили, както и с 1,5-литров дизелов мотор с мощ от 100 конски сили. Електрическата версия на e-208 допуска мощ на силовия елемент от 136 конски сили ипхробег с едно зареждане на батерията 450 километра.
 Снимка 411079
Източник:

Renault Clio

Още един европейски бестселър, издигнат на предходната платформа CMF-B, само че с редица обновления. Новото пето потомство Clio е решено в стила настоящия Megane и заимства някои детайли от концепта Symbioz. Дължината на колата не надвишава 4,1 м, т.е. е по-къса от предшественика си. В същото време мястото в салона е станало по-голямо, размерът на багажника е повишен до 391 литра. Двигателната гама включва бензинов еднолитров мотор с мощ 75 конски сили, а по този начин също и турбо версия с мощ 100 и 130 конски сили. Към това би трябвало да се добави и 1,5-литро дизелов мотор с мощ 85 и 115 конски сили. През идната година ще се появи и хибридна версия на модела.
 Снимка 411081
Източник:

Mazda CX-30

Японците ненадейно изстреляха автомобил сред два класа с ексцентрично име CX-30. Това не е сурогат на компактния CX-3, а е изцяло нов 4,4-метров кросоувър, който в моделната гама ще бъде сред сегашните CX-3 и CX-5. В основата му стои платформата Skyactiv Vehicle Architecture от новата Mazda3 с бензинови и дизелови мотори, в това число елемента SkyActive-X, устройство изменящо степента на компресия, както и задвижване на всички колела. Кросоувърът ще стане световен, а продажбите му ще стартират преди края на 2019 година.
 Снимка 411080
Източник:

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Комбито Mercedes-Benz CLA от новото потомство още веднъж се назовава Shooting Brake, а външният му тип е подхожда на претенциозното име. Машината е издигната на същата платформа на MFA, само че дължината на комбито доближава 4,688 мм, което е с 48 мм повече от предшественика му. Обемът на багажника се е нараснал с 20 литра (до 505 литра). В салона има медийна система MBUX, в комплектацията на колата има редица полуавтоматични системи за ръководство. Първоначално CLA Shooting Brake ще се предлага единствено с 2-литров турбо мотор с мощ 225 конски сили със седемстепенна роботизирана скоростна кутия и задвижване на всички колела.
 Снимка 411082
Източник:

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Откритата суперкола Aventador SVR с със сгъваем карбонов покрив, който се маха ръчно, ще бъде създадена в 800 екземпляра. Автомобилът е оборудван с дейни аеродинамични детайли от въглеродни нишки и спуснат прозорец към двигателното поделение, с цел да може да се слуша звука на мотора. Атмосферният мотор V12 6.5 с мощ 770 к.с. форсира до 100 км/ч за 2,9 секунди, до 200 км/ч за 8,8 секунди, а оптималната скорост е лимитирана до 350 км в час. Задвижването е на четирите колела, скоростната кутия е роботизирана.
 Снимка 411083
Източник:

Ferrari F8 Tributo

Италианската оригиналност идва да смени суперколата Ferrari 488 GTB и взема от нея купата за най-мощно и бързо Ferrari с V8 мотор. Машината е дълга 4611 мм, с 40 кг по-лека от предшественика си и има по-добра аеродинамика. Моторът V8 3.9 развива мощ от 720 конски сили - с 50 повече от предходния модел. Първите " 100 " Ferrari F8 Tributo набира за 2,9 секунди, а вторите - за 7,8 секунди. Максималната скорост на супер спортния автомобил доближи 340 км в час.
 Новата марка Cupra демонстрира в Женева първия си хибриден SUV
Новата марка Cupra демонстрира в Женева първия си хибриден SUV

Серийната версия на този купе-кросоувър ще се появи през 2020-а
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР