И това лято Банско беше музикална арена на джаз изпълнители

...
И това лято Банско беше музикална арена на джаз изпълнители
Коментари Харесай

Gipsy Kings пеят за гости на Fibank

И това лято Банско беше музикална сцена на джаз реализатори от целия свят - станалият към този момент знаменит Банско Джаз Фест се организира за 21-ви път. Концертите привлякоха над 60 000 гости, които се любуваха на осъществяванията на известни музиканти и банди от целия свят.

Специалната VIP джаз вечер на Fibank (Първа капиталова банка), която обичайно се организира по време на феста, се състоя в петък на 10-ти август 2018 в градината на „ Ла Веранда” в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Сред гостите бяха клиенти, сътрудници и другари на банката.

Стилният коктейл стартира в 19:30 ч. с кулинарни изненади и специфични посетители – именитата група
Gipsy Kings.От сцената звучаха обичани шлагери на публиката като Bamboleo, DjobiDjoba, Volare, Un Amor. Gipsy Kings за следващ път демонстрираха, че хубавата музика няма възраст. Групата издава първия си албум през 1987 година, който за малко става мултиплатинен. Те имат продадени над 25 милиона албума, нoсители са на доста международни награди, измежду които „ Грами” и „ Латино Грами”.

След коктейла гостите получиха комплимент от Fibank и с обезпечен превоз от уредниците стигнаха до площада, където се любуваха на изумителните осъществяванията на Lisa Simone и Matt Bianco. Атмосферата беше наситена с танци, джаз и свежия лъх на Пирин планина. А след 23 ч. празненството продължи в пиано бар Sing Sing „ Кемпински “, като специфичен посетител беше английската тайфа The David Dower Trio.



Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален конгрес в България. Музикалното събитие към този момент 16 години се реализира с поддръжката на Fibank (Първа капиталова банка), която за поредна година бе общоприет спонсор. За разлика от доста други фестивали, непросъществували във времето заради липса на финансова поддръжка, която може да докара до банкрут на уредниците, фестивалът в Банско се организира за 21-ви път това лято.

За поредна година почитателите на джаза в България се радваха на безвъзмездни концерти и за една седмица не помниха проблемите си с помощта на поддръжката и партньорството на Fibank (ПИБ) с мажоритарни притежатели Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев. По мнение на всички участвали този фестивал бе незабравимо прекарване за сетивата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР