...И тогава цялата американска финансова система ще рухне. Да, през

...
...И тогава цялата американска финансова система ще рухне. Да, през
Коментари Харесай

Надигащата се финансова катастрофа води Запада до истерия

...И тогава цялата американска финансова система ще рухне. Да, през 2024 година А след нея и международната система ще рухне в една или друга степен. Какво ще стане тогава?

Тук незабавно би трябвало да създадем доста ангажименти. Това е единствено сюжет, а не предизвестие какво тъкмо ще се случи. Всъщност финансистите са привикнали с сходни ужасяващи истории, те непрекъснато пазят в главите си и разискват в кръга си сходни сюжети на цялостен провал, евентуално тъй като знаят прекомерно добре какво са парите. И те всъщност са заричане да се даде на човек нещо, от което се нуждае при показване на някакъв лист хартия или номер на екрана. Общо взето страшна работа. Защото внезапно може и да не дадат.

И в този момент хонконгското списание „ Ейжа Таймс “ стартира забавен план: неизвестен „ американски посланик “ разказва в публикация след публикация изцяло вероятния колапс на финансовата система на страната му. Важно е да разберем какво общо имат Азия и един от нейните финансови центрове Хонконг, само че повече за това по-късно. Междувременно дано поговорим за потребни числа и обстоятелства, предоставени от неизвестен човек за това какъв брой неприятно е ситуацията.

И не става дума за растящия безусловно с всяка минала секунда държавен дълг на Съединени американски щати (в момента на писането на тези редове 34 и нещо трилиона долара). Говоря за това дали банките ще се срутен, както през 2008 година, изплашвайки целия свят.

Числата светят по следния метод: загубите на американските банки през третото тримесечие на предходната година заради недялови скъпи бумаги са се нараснали с 22,5 % - до 683,9 милиарда $. Не са 34 трилиона? Но тъкмо такава динамичност, споделя анонимният ни създател, се е следила и преди 2008 година Тоест някои скъпи бумаги, които бяха в активите на банките, се оказаха мощно надценени. А точно: парцелите трябваше да отидат при банките, в случай че хоратан0е можеха да вземем за пример да платят ипотеката. Но недвижимият парцел беше непродаваем и непотребен.

Е, и още една цифра: един и половина трилиона - оценка на към този момент станалите факт загуби на всички американски банки за интервал от по-малко от година, към септември 2023 година Повтаряме: единствено прогноза, защото точните цифри, необичайно за какво, само че не се оповестяват публично.

„ Ейжа ТаймС “ дава много забавна оценка на аргументите за актуалната рецесия. Беше належащо да се попречи на Доналд Тръмп да пристигна на власт (за втори мандат) - и тогава те трескаво започнаха даже не самата пандемия, а рисковите ограничения за битка с нея (по този метод анулирайки икономическите достижения на Тръмп). Най-крайната мярка беше всеобщото прекачване на хора на отдалечена работа. И настъпи гражданска война в метода на живот. Не всички се върнаха в офисите.

Тоест, може би това не е неприятна гражданска война - краят (или разпадането) на културата на офисния планктон, за чиято грозотия се приказва доста. Но по един или различен метод има по-малко офиси, в този момент са нужни по-малко офис здания, никой не ги взема и те висят като мъртва тежест в балансите на банките, т.е. банките обедняха.

Американският ни неизвестен източник си упорства за своето - че за разрешаване на рецесията ще би трябвало да се извърнат към републиканското болшинство в Конгреса и то ще покаже на настоящето държавно управление къде зимуват раците. Но ние говорихме за обстоятелството, че мястото, където е оповестена историята на ужасите - Азия - има значение. Отчасти тъй като тази зима американските финансисти проведоха офанзива против акциите на китайски компании, като по този метод провокираха мощен приток на пари в Съединени американски щати (очевидно това оказа помощ за известно време). И азиатските финансови кръгове мощно се заинтересуваха: за какво е това, дали е единствено с цел да се борят с Пекин?

Във всеки случай в Азия е комфортно да се чудиш какво ще стане, в случай че Америка рухне. Британците да вземем за пример ще се почувстват доста зле - това към този момент е обява на лондонския „ Гардиън “. Премиерът Риши Сунак (голям почитател на Америка, отбелязва вестникът) към този момент имитира всичко, което вършат американските финансисти. И затова, той има същите проблеми, натрупващи се, в това число с недвижими парцели в балансите на банките. Но в случай че има колапс, страната ще би трябвало да разчита повече на вложения и артикули от " по-автократични " страни - от Китай, да не приказваме за другите членове на БРИКС (да, Русия може да бъде полезна).

Тоест финансовите кръгове в Азия мислят за едно и също - сюжети за възможна злополука и разновидности по какъв начин да се вършат пари от нея. Отделен въпрос са разплащанията в други, по-добре предпазени валути (например юан) и всички други познати ни тематики.

Предстои ни един доста потребен диалог, който добре осветява смисъла на нервността, която се случва в западната група страни. Въпросът не е единствено, че там са засегнати и афектирани, тъй като на Русия ѝ писна да търпи напредването на НАТО на изток, а Китай изпревари Съединени американски щати във връзка с стопанската система. Въпросът е и в непрестанно надвисналата над главата финансова злополука, усложнена от допустима радикална промяна на властта в Америка. Преди това такива обстановки възникваха постоянно и се решаваха с доста огромни войни, само че в този момент, както виждаме, има проблеми и с това. И опитът да се обезвреди рецесията от 2024 година по метода, по който беше през 2008 година, също не е елементарен. Тогава беше основана Г-20, която групово потуши огъня с пари. Но в този момент тя е разграничена почти на половина и е в изострен спор. Неимоверно комплицирано е да се каже кой и какво ще реши в последна сметка.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27069Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед16678Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед10596Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед7571Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23115Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163696Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127585Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94941Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90458Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74330Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев40317Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)Васил Проданов23900Залезът на Европа: Трета част – Демог
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР