И тези избори не можаха да пречупят тенденцията за отчуждаване

...
И тези избори не можаха да пречупят тенденцията за отчуждаване
Коментари Харесай

Румен Радев: Тревожен е отказът от коалиции, който показва страх у партиите


" И тези избори не можаха да пречупят наклонността за отчуждаване от. По-тревожното е отводът от обединения, който демонстрира боязън у партиите да поемат отговорност и да преведат страната през зимата ".

Това съобщи президентът Румен Радев във Валета, Малта, където се организира среща на държавните глави от групата " Арайолуш ".

" не би трябвало да остава безразлична към войната на Русия в Украйна. Нейната ескалация е най-голямата заплаха след Втората международна война ", съобщи още Румен Радев.

" Ние и Румъния не можем да бъдем държани отвън, откакто сме покрили всички механически критерии ", сподели Радев и добави, че е разискал тази тематика нощес с сътрудниците си в малтийската столица, написа Българска телеграфна агенция.

Днес българският държавен глава отпътува за Прага, с цел да съставлява страната ни на първата среща на върха във формат " Европейска политическа общественост ", сплотяваща 44 страни. В петък той ще вземе присъединяване в неофициалното съвещание на Европейския съвет в чешката столица.

Във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет президентът Радев приветства самодейността на френския президент Еманюел Макрон за основаването на Европейска политическа общественост. По думите на българския държавен глава новата платформа има капацитет да улесни разговора и да сътвори благоприятни условия за по-ефективна координацията на напъните за реализиране на непоклатимост, сигурност и разцвет както в границите на Европейски Съюз, по този начин и с страните в съседство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР