И тежката техника срещна проблеми с обилния сняг, който затрупа

...
И тежката техника срещна проблеми с обилния сняг, който затрупа
Коментари Харесай

Снегорин закъса между блоковете в Шумен

И тежката техника срещна проблеми с изобилния сняг, който затрупа източната част на страната. Снегорин закъса тази заран в шуменския квартал „ Боян Българанов ”. Инцидентът, който бе сниман на видео, е станал сред блокове 15 и 16. На фрагментите, които БЛИЦ получи от собствен четец, се вижда машината, която не може да качи лекия надолнище и стартира да буксува по побелелия път.

Другите снегопочистващи машини също срещнаха проблеми, до момента в който се оправят с разчистването.

По-рано през днешния ден от локалната администрация оповестиха, че цялата налична техника на снегопочистващите компании работи на територията на общината.

Общинската пътна мрежа се разчиства непрестанно и пътищата са отворени за придвижване като се изключи направлението Живково – Велино. Въпреки това ситуацията остава усложнена и от общинската администрация приканват жителите, в случай че не се постанова, да не подхващат пътешестване отвън града.

Във всички села на общината има ток и вода. Седем души от общината, които са на хемодиализа, се обслужват по график, оповестиха от общинския щаб за отбрана при бедствия и повреди.

Към момента напъните на общинското дружество „ Строителство и благоустройство “ са ориентирани към почистване на методите към детските градини и яслите за обезпечаване на достъп на децата и родителите и за естественото зареждане с хранителни артикули.

Новата 25-сантиметрова завивка, която падналият през нощта сняг натрупа на територията на цялата община и продължаващият снеговалеж, основават усложнения на компаниите, които са изкарали по улиците и пътищата всички машини, пригодени за снегопочистване.

От общинската администрация призоват ръководителите на компании, институции, притежателите и наемателите на търговски обекти, жилищни здания да провеждат почистването на снега от тротоарите и регионите към постройките, в които се обитават.

На [email protected] БЛИЦ чака вести, фотоси и видео от своите читатели в цяла България и по света

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР