И тази зима в Банско ще дежурят съвместни екипи на

...
И тази зима в Банско ще дежурят съвместни екипи на
Коментари Харесай

В Банско и тази зима се чакат туристи от съседните страни

И тази зима в Банско ще дежурят взаимни екипи на Министерство на вътрешните работи и румънски и гръцки служители на реда, тъй че да се обезпечи сигурността и реда, разгласи при визитата си в града министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от организация " Фокус ". Посочи,че сигурно ще има и мобилни екипи.

Междувременно дружно с Комисията за отбрана на потребителите ще бъдат направени инспекции на местата за настаняване, по този начин и на ски пистите, на техническата обезпеченост и ски патрулите, " с цел да може да сме сигурни в изискванията, които се дават на другите категории писти ", изясни Ангелкова. Тя добави, че напълно има поддръжката на Община Банско и определения за кмет Иван Кадев, без значение, че през днешния ден е първият му работен ден.

Тя поздрави общината за напъните, които е положила досега, с цел да може Банско да се трансформира в целогодишна дестинация за туризъм, " каквато в действителност е и главната цел на Министерството на туризма ". От юни до септември 2019 година Банско е било посетено от над 77 хиляди туристи, което е растеж от 17%, демонстрират данните на ведомството.

" Това, което прави усещане по повод цялата страна, е, че от ден на ден българи избират България като дестинация за своята отмора, заради което отчитаме 7% растеж на нощувките, които са осъществени от българи за месеците от януари до септември ", разгласи още Ангелкова.

Тя посочи, че за идния зимен сезон се чака към 60% от туристите в община Банско да бъдат главно от прилежащите страни - Гърция, Северна Македония, Турция и Сърбия.

" Очакваме растеж на туристите от Англия. Според плануваните полети на Летище " София ", той ще бъде с към 17%, от Германия - 7%; от Израел - 10%; от Унгария - 12% ", разгласи Ангелкова. Тя означи, че въпреки всичко на този стадий е мъчно да се вършат по-сериозни прогнози. " Като цяло, чакаме да запазим равнищата от предишния туристически сезон ", разгласи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР