И тази вечер в Сърбия се провеждат протести на организацията

...
И тази вечер в Сърбия се провеждат протести на организацията
Коментари Харесай

Пореден протест в Сърбия с искане за смяна на властта и свободни медии

И довечера в Сърбия се организират митинги на организацията " 1 от 5 милиона ". Демонстрантите желаеха оставката президента Алексанъдр Вучич, на премиера Анна Бърнабич, на ръководителя на Народното събрание Мая Гойкович, както и промяна на управлението на държавната телевизия РТС.


В началото на митинга приказва известният сръбски актьор Бранислав Лечич. Той повтори настояванията на стачкуващите и прикани за образуване на свободни и почтени избори в границите на 6-9 месеца. Лечич прикани " цяла Сърбия да се събере в Белград на 13 април и да стачкува против режима на Вучич ".

Множеството носи транспаранти, на които написа: " Вучич, ти си завършил ", " Плячката на пенсионерите не е промяна ", " Да не разрешаваме страхът да стане специалност ", " Добре пристигнали в Дисниленд ", " Събуди се Сърбия " и други На митинга звучи и шлагера на Момчил Баягич-Баяга - " Пада влада " (Правителството пада).

В следствие множеството се оправи към постройката на РТС, на чийто вход са сложени ограждения. Един от протестиращите съобщи пред кореспонденти, че жителите желаят медиите да бъдат свободни и управляващите да спрат да се пробват да разделят хората. Той сподели, че нахлуването в постройката на РТС предходната събота е реакция на жителите, тъй като държавното управление не желае да чуе протестиращите.

Протестиращите приканиха жителите да " изразят недоволството си от настоящия режим с достолепие и просвета ". Демонстрантите изискват почтени и свободни избори, свободни медии 6 до 9 месеца преди изборите, смяна в държавното управление, както и разкриването на убийството на водача на СДП Оливер Иванович.
 Протестиращите против Вучич пробваха да нахлуят в държавната телевизия на Сърбия Протестиращите против Вучич пробваха да нахлуят в държавната телевизия на Сърбия
Протестиращите против режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград, съобщи БГНЕС. Преди това те блокирах...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР