И тази вечер с искания за оставката на правителството и

...
И тази вечер с искания за оставката на правителството и
Коментари Харесай

35-и ден продължават протестите в страната

И довечера с претенции за оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев жители излизат на митинг в столицата и част от огромните градове в страната.

В 35-ия ден на гражданско неодобрение в София не престават да са блокирани три основни места в централните елементи на града – площад „ Орлов мост “, площад „ Независимост “ и кръстовището при централния вход на Софийския университет, където протестиращи още веднъж разположиха палатки нощес. По-рано тази седмица оттова се отдръпнаха майките от самодейността „ Системата ни убива “, които реалокираха лагера си под прозорците на Министерския съвет. 

Към 19:30 ч. в „ Триъгълника на властта “ – обичайния събирателен пункт на протестиращите, към този момент има към 100 души.

По-рано, към 18:30 ч. , пред постройката на немското посолство в България се събраха 50-ина стачкуващи, недоволни от реакцията на Германия за протичащото се у нас. Събитието бе проведено в обществената мрежа Фейсбук, където бе озаглавено „ Масово затваряне на очи пред немското посолство “. По-рано през днешния ден краткотрайно ръководещият посолството Йорн Шуграф излезе с публично мнение по случая. „ Застъпничеството за господство на закона и битката с корупцията са значим детайл от Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, заради което ние се застъпваме за нов механизъм на европейско равнище, който в допълнение развива и утвърждава правилата на правовата страна във всички държави-членки “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР