И тази вечер протестиращи осветиха с лампиони пространството пред Съдебната

...
И тази вечер протестиращи осветиха с лампиони пространството пред Съдебната
Коментари Харесай

Протестът: Светлини срещу мрака в съдебната власт

И довечера протестиращи осветиха с лампиони пространството пред Съдебната палата в София в символ на митинг и се оповестиха за " правораздаване без каскет ", заяви БГНЕС.
Адвокат Емил Георгиев от самодейността „ Правосъдие за всеки ” уточни, че настояванията им остават непроменени през цялото време на митингите. „ Ние настояваме за задълбочена и действителна промяна в правораздаването, която би трябвало да стартира с предварителното премахване или подаване на оставка от страна на основния прокурор Иван Стоименов Гешев. Това е, по този начин да се каже, ”, сподели юристът.
 Отровното трио провежда автошествие до Бояна „ Да махнем вируса от властта “ Отровното трио провежда автошествие до Бояна „ Да махнем вируса от властта “
Протестно автошествие под надпис „ Да махнем „ вируса “ от властта “ се състоя алегорично от Министерски съвет до...
„ Нашите претенции в годините са подкрепяни от всички експерти в региона на правораздаването, те се виждат по един или по различен метод ясно изразени в отчетите, които получаваме по мониторинговия механизъм. А в този момент, напълно настоящо, последното мнение на Венецианската комисия удостоверява в основата си и това, което ние споделяме. Обсъжда се безконтролността на основния прокурор, разискват се всички тези дефицити и пропуски в българската правосъдна система, които в годините самодейност „ Правосъдие за всеки ” е сочила ”, сподели още той.
Емил Георгиев означи, че пред Съдебната палата има фенери, има лампи, които те са употребявали няколкократно в техни събития. „ С тях желаеме да изразим от една страна силата на светлината в мрака, че някой би трябвало да възпламени и поддържа светлината в едно общество, пък даже тя да е мъждукаща,. А настъпването на цялостния мрак е напълно действителна догадка, в случай че няма в действителност кой да пали светлината, в случай че няма кой да обръща внимание на значимите за обществото ни въпроси ”, уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР