И тази седмица не се мина без изненади в Трета

...
И тази седмица не се мина без изненади в Трета
Коментари Харесай

Без проблеми за лидерите на юг, промени на върха на север - това е Часът на Трета лига

И тази седмица не се мина без изненади в Трета лига. На Югозапад водачите предстоящо завоюваха дуелите си и дистанцията на върха сред Хебър (Пазарджик) и Пирин (Разлог) се резервира. Подобна бе и обстановката на Югоизток, където всички представители на челната тройка - Нефтохимик (Бургас), Марица (Пловдив) и Черноморец (Бургас), взеха трите точки. Адмирациите тук са за състава от пловдивския квартал " Кършияка ", който освен че няма загуба досега в шампионата, само че единствен от всички тимове в четирите аматьорски групи няма позволен гол във вратата си.

На Северозапад, въпреки и единствено частична, смяна на върха имаше. Доскорошният водач Бдин (Видин) приключи изненадващо 1:1 като посетител на Партизан (Червен бряг) и даде опция на Вихър (Славяново) да се изравни с него на първото място. В момента и двете селекции са водачи с по 16 точки в актива си. Единствената 100-процентова промяна на водачеството се случи на Североизток, където Суворово смъкна Светкавица (Търговище) от върха. Основната аргументи за това, несъмнено, бе фактът, че отборът от стадион " Димитър Бурков " почива в този кръг.

ЮГОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, VIII КРЪГ


Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър (Пазарджик) разгроми с 4:0 като хазаин Велбъжд (Кюстендил) в среща от осмия кръг на аматьорския шампионат. С изразителния триумф на домашна сцена футболистите на Танчо Калпаков резервираха задатъка си от три точки пред втория Пирин (Разлог). Момчетата на Христо Джоджов също забиха четири безответни гола в противниковата врата - при гостуването си на Спортист (Своге).

Тимът на Оборище (Панагюрище) пък завоюва с минималното 1:0 тежкото си посещение на Септември (Симитли) и откакто Сливнишки воин приключи наедно 2:2 вкъщи с Вихрен (Сандански), към този момент еднолично заема третата позиция в класирането. Равенството в Сливница пък постави завършек на серията от три следващи победи за санданчани. Първи триумф от много време насам пък записа Миньор (Перник), който победи с класическото 3:0 вкъщи Рилски състезател (Самоков).

Всички резултати от кръга:

Балкан (Ботевград) - Беласица (Петрич) 0:0
Спортист (Своге) - Пирин (Разлог) 0:4
Миньор (Перник) - Рилски състезател (Самоков) 3:0
Германея (Сапарева баня) - Марек (Дупница) 0:1
Сливнишки воин (Сливница) - Вихрен (Сандански) 2:2
Септември (Симитли) - Оборище (Панагюрище) 0:1
Хебър (Пазарджик) - Велбъжд (Кюстендил) 4:0
Банско - Надежда (Доброславци) 3:2
Ботев (Ихтиман) - Чавдар (Етрополе) 1:3

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА ВИЖТЕ ТУК!

ЮГОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, VIII кръг

Седмица откакто позволиха загуби в дуелите си от Югоизточната Трета лига, бургаските Нефтохимик и Черноморец взеха поправителния и по безапелационен метод се върнаха на победния път. “Шейховете”, които са еднолични водачи в класирането, удариха с 4:1 като хазаин Гигант (Съединение), а “акулите”, които също имат очевиден вкус към първата позиция, разгромиха с 5:2 Карнобат. Момчетата на Радостин Кишишев обаче не престават да бъдат трети в класирането, защото вторият - Марица (Пловдив), завоюва с минималното 1:0 дербито като посетител на Борислав (Първомай).

Всички резултати от кръга:

Асеновец (Асеновград) - Миньор (Раднево) 2:3
Розова котловина (Казанлък) - Загорец (Нова Загора) 1:0
Садово - Хасково 0:0
Борислав (Първомай) - Марица (Пловдив) 0:1
Нефтохимик - Гигант (Съединение) 4:1
Свиленград - Димитровград 1:0
Черноморец (Бургас) - Карнобат 5:2
Сокол (Марково) - Атлетик (Куклен) 1:1
Левски (Карлово) - Созопол 0:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА ВИЖТЕ ТУК!

СЕВЕРОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, VII КРЪГ


Отборът на Бдин (Видин) към този момент не е едноличен водач в Северозападната Трета лига. Тимът на Борислав Борисов приключи наедно 1:1 като посетител на Партизан (Червен бряг) и разреши на Вихър (Славяново), който победи с минималното 1:0 Локомотив в Дряново, да се изравни с него на върха в класирането. В момента и двете селекции имат по 16 точки в актива си.

Само на точка зад тях към този момент е Локомотив (Мездра), който записа четвърта победа в последните си пет мача. “Железничарите” завоюваха с 1:0 визитата си на Ботев (Луковит) и събраха 15 точки на сметката си.

Доскорошният водач и спряган за главен любимец за отличник в групата - Спартак (Плевен), записа трети следващ дуел без победа. По-рано през днешния ден момчетата на Красимир Бислимов стигнаха единствено до 1:1 като хазаин на Ком (Берковица).

Всички резултати от кръга:

Янтра (Полски Тръмбеш) - Първа атомна (Козлодуй) 1:0
Спартак (Плевен) - Ком (Берковица) 1:1
Локомотив (Дряново) - Вихър (Славяново) 0:1
Партизан (Червен бряг) - Бдин (Видин) 1:1
Ботев (Луковит) - Локомотив (Мездра) 0:1
Севлиево - Академик (Свищов) 2:0
Левски (Левски) - Трявна 0:1
Павликени - Янтра Габрово (Габрово)

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА ВИЖТЕ ТУК!

СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, V КРЪГ

Североизточната Трета лига има нов водач. Това е тимът на Суворово, който завоюва с 2:0 гостуването си на новака Тополи и с 12 точки в актива си еднолично се качи на първото място в групата. След разгромното 4:0 като посетител на Бенковски (Бяла) пък Спартак (Варна) към този момент е втори, единствено на точка зад водения от тандема Живко Бояджиев - Мартин Христов отбор. Разбира се, главната причина съставът на Светкавица да бъде свален от върха е, че по програмата отборът почива този уикенд. Завърналият се при най-хубавите измежду дилетантите Волов (Шумен) пък претърпя същинско крушение при визитата си на Септември (Тервел) - 1:8.

Всички резултати от кръга:

Септември (Тервел) - Волов (Шумен) 8:1
Ботев (Нови пазар) - Устрем (Дончево) 3:0
Бенковски (Бяла) - Спартак (Варна) 0:4
Тополи (Тополи) - Суворовo 0:2
Хитрино - Калиакра 1:0
Кубрат - Локомотив (Русе) 1:1

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА ВИЖТЕ ТУК!

Не пропускайте най-интересното от света на аматьорския футбол всеки вторник, от 16:00, в “Часът на Трета лига”! Последавайте ни във Фейсбук тук!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР