И тази нощ небето над Газа беше озарено от пламъци

...
И тази нощ небето над Газа беше озарено от пламъци
Коментари Харесай

Нови израелски удари срещу бежанския лагер Джебалия, Байдън призова за хуманитарна пауза

И тази нощ небето над Газа беше огряно от пламъци след бомбардировки. Израелската войска нанесе още веднъж удари против най-големият бежански лагер в линията - Джабалия и това накара Организация на обединените нации да предизвести, че офанзива против гъстонаселени региони с цивилни може да е " военно закононарушение ".

Американският президент Джо Байдън съобщи, че би трябвало да има филантропична " пауза " във войната сред Израел и Хамас, с цел да могат да бъдат изведени заложниците.

Израелската войска разгласява видеозапис с танкове, които напредват към вътрешността на Газа. И тази заран над Газа се издигаха облаци пушек след несекващите удари през нощта.

Бежанският лагер Джабалия беше бомбардиран и през вчерашния ден. Сателитни фотоси демонстрират региона преди и след ударите.

Израелската войска заяви, че цел е бил команден център на Хамас и са премахнати неназован брой бойци на групировката. От Хамас оповестяват, че жертвите в Джабалия са минимум 195, а 100 души са в неопределеност.

Рано тази заран мощни детонации избухнаха наоколо до болница Ал Кудс в град Газа. 20 000 ранени остават на територията на Газа, оповестяват от организацията " Лекари без граници ".

Американският президент Джо Байдън съобщи, че би трябвало да има филантропична пауза във войната сред Израел и Хамас, с цел да могат да бъдат изведени заложниците. Изявлението на Байдън беше направено в отговор на стачкуващ, който се провикна до момента в който американският президент произнасяше тирада пред 200 души на събитие за набиране на средства.

В формалната част от изказването си Джо Байдън даде обещание:

" Моята администрация продължава да работи ежечасно за връщане на заложниците. Няма да се предадем. Точка! Няма да се предам! "

Междувременно терористичната формация Хамас разгласява видео, което твърди, че демонстрира по какъв начин бойци излизат от тунелите и изстрелват ракети против израелските танкове. А израелските управляващи демонстрираха оръжията, които терористите от Хамас са употребявали при офанзивата на 7-ми октомври.

" Виждате разнообразни типове експлозиви и заряди. Това, да вземем за пример, е термобарична граната, която е била употребена за опожаряване на къщите. Използвали са и детонатор, на който просто се маха обезопасителя и се хвърля в стаята, затваря се вратата и температурата вътре се покачва до 3 000 градуса по време на детонацията. Всичко изгаря и е изпепелено, нищо не остава ", изясни подполковник Идан Шарон.

На фона на ескалиращото принуждение в извънредно изявление за италианската телевизия папа Франциск прикани:

" Всяка война е проваляне. Нищо не се взема решение с война. Нищо! Всичко се реализира с мир и разговор. Два народа, които би трябвало да живеят дружно... Мъдро е решението за две страни, съглашението от Осло планува две строго избрани страни и специфичен статут на Йерусалим ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР