И тази неделя, за десети пореден път, традиционно се проведе

...
И тази неделя, за десети пореден път, традиционно се проведе
Коментари Харесай

Българите в Канада на пореден протест с искане за оставки на Борисов и Гешев

И тази неделя, за десети следващ път, обичайно се организира митинг на българите в Монреал. Исканията непроменяемо са за оставки на корумпираното държавно управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Този път бе наблегнато доста на облекчаването на режима за гласоподаване от чужбина.
„ Мислим че при актуалната обстановка на загуба на доверие в съществени държавни фигури и институции в България, гласовете на българите живеещи в чужбина могат да изиграят значима роля за излизането от рецесията, изключително при опция за по-голяма готовност и по-многобройно присъединяване “, показа с Фрог Нюз Елена Колева, която е един от уредниците на митингите в Канада.

„ Решихме да посветим митинга тази седмица на нуждата от бистрота и легитимност на изборния процес; въвеждането на съответни механизми за отдалечено гласуване; обезпечаването на уместно посланичество и отбрана на ползите на всички български жители, без значение къде се намират те по света, от българския парламент и останалите държавни институции. Тази седмица още веднъж имаше забавни плакати, донесени от участващите, с съответни и точни претенции за гласоподаване по пощата на идващите избори, основаване на Многомандатен изборен регион " Чужбина " и създаване на система за електронно гласоподаване. “, описа още Колева.

Вижте фотосите от Монреал:

.

.

.

.

.

.

.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР