И тази година в Община Ямбол ще се проведе Коледната

...
И тази година в Община Ямбол ще се проведе Коледната
Коментари Харесай

В Ямбол ще се проведе Коледна благотворителна кампания

И тази година в Община Ямбол ще се организира Коледната благотворителна акция „ Подай ръка – избави живот “, оповестиха от пресцентъра на Общината. Инициативата е за набиране на средства, с които се подкрепят тежко заболели деца и младежи от града, нуждаещи се от незабавно оперативно или медикаментозно лекуване.
На алегорична цена от 1 лев се популяризират общо 10 типа картички, които бяха определени в състезанието за детска рисунка на тематика „ Коледа “, в конкуренция от над 730 постъпили произведения на деца от ямболски учебни заведения и детски градини.
За своите девет издания до момента, по акцията бяха събрани 115 хиляди лв., с които бяха подкрепени 38 деца и младежи в тежък за тях и фамилиите им миг. Ежегодно в самодейността се включват хиляди жители, като разпространяването на картичките се подкрепя от образователните заведения, културни и държавни институции, представители на бизнеса, неправителствени организации.
Картичките могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по детски градини, учебни заведения, институции, както и в постройката на община Ямбол – от Центъра за услуги и информация или в стая 221. Телефони на поръчка: 0895 599 655, 0895 599 630.
Освен, че подарява вяра на нуждаещите се, акцията приобщава хиляди ямболлии към една благородна идея и е образец за дейна съпричастност и взаимност на хората в общността.
На специфична гала в ХГ „ Жорж Папазов” през вчерашния ден бяха връчени оценките на децата, чиито рисунки бяха отличени в състезанието „ Коледа”. Наред с награждаването на спечелилите в състезанието беше открита галерия с отличените произведения, както и с номинирани рисунки за присъединяване в експозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР