И тази година Театрално-музикален продуцентски център Варна ще се включи

...
И тази година Театрално-музикален продуцентски център Варна ще се включи
Коментари Харесай

Варна се включва в Европейската нощ на театрите

И тази година Театрално-музикален продуцентски център Варна ще се включи в общоевропейското културно събитие, което се организира всяка есен в избран уикенд едновременно в разнообразни европейски страни, научи Moreto.net.

Вижте цялостната стратегия на Нощ на театрите във Варна тук.

Театралната нощ ще продължи и на 18 ноември. Събитията ще стартират на предходния ден.

В програмата са включени най-новата режисура на Варненския трагичен спектакъл „ Драконът “ от Евгений Шварц на режисьора Явор Гърдев, премиерният театър от по-рано тази година „ Изборът на Марта “ от Жорди Галсеран на режисьора Георги Михалков и „ Приключения рискови със герои сладкогласни " на режисьора Костадин Бандутов по Недялко Йорданов.

Специално за „ Нощта на театрите “ от Черна гора идва постановката на Кралския спектакъл в Цетине „ Капиталът “ по Маркс, режисьор Андраш Урбан, който е самобитен отговор на гастрола на Варненския трагичен спектакъл в Цетине с „ Едноокият цар “. Новата балетна групировка за модерна хореография Варна Денс Театър ще показа своята първа режисура „ Зад обявите “ по хореография на Надя Димокова.

Нощта на театрит ще бъде придружена от галерия живопис на Тереза Зиковска на Сцена Ротонда и от тематичен хартиен щанд на изд. „ Сиела “ на партера преди огромната сцена с произведения за спектакъл, опера, балет, изобразително изкуство.

Преди всяко зрелище на Основна сцена и Сцена Филиал младите артисти от " Студио Театър " ще се трансфорат в живи манекени и облечени в театрални костюми на Мира Каланова от постановките „ Ричард III ”, „ Свекърва “ и „ Вуйчо Ваньо “, ще посрещат феновете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР