И тази година Софийската опера прави подарък на верните си

...
И тази година Софийската опера прави подарък на верните си
Коментари Харесай

7 млади изпълнители участват в новогодишният концерт на Софийската опера

И тази година Софийската опера прави подарък на правилните си фенове. Новогодишният концерт на трупата е дълго чакано събитие за меломаните. Бляскавият театър събира по несравним метод фрагменти от най-любиимите оперни и балетни заглавия и основава същинско празнично въодушевление за публиката в залата. Всяка година спектакълът е друг, само че постоянно е зависещ на желанието да се даде красиво начало на Новата година. Репортаж на Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Кой отвлича солистите на Софийската опера и за кого ще пеят те в Новогодишната нощ?

Това е изненадата, към която се гради галаспектакъла тази година. Умело съчетаните фрагменти построяват един жизнеспособен роман, който държи публиката в очакване до самия завършек на представлението. Ако през сезона акад. Пламен Карталов демонстрира на феновете на операта лицето си на човек, обърнал взор към огромните метафизичен тематики в оперния репертоар, то в концерта на 31 декември той потвърждава, че умее да се забавлява от живота и в това развлечение да увлече артистите и публиката на Софийската опера. По традиция в новогодишната церемония пеят и доста посетители. Тази година обаче фокусът е ориентиран в друга посока.
Акад. Пламен Карталов - шеф на Софийската опера и балет: На първо място представяме 7 млади реализатори, които ще вземат участие в предстоящата премиера на Янините девет братя от Пипков и те ще бъдат публично показани на нашата аудитория. Заедно с тях имаме посетители от чужбина, които е една визитна картичка на нашия спектакъл да демонстрира и нови имена.
Онези, които са посрещали Новогодишната нощ в опера, знаят, че в този театър като актьор своя роля получава даже шефа. Той постоянно изненадва публиката с необикновена поява я като дядо Коледа, я като добър магьосник. Какво ще е превъплъщението му тази година, ще схванат единствено тези, които ще стартират своя празник в Софийската опера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР