И тази година се очаква спад в продажбите на флагмана

...
И тази година се очаква спад в продажбите на флагмана
Коментари Харесай

Анализатори: Без 5G Аpple не може да увеличи продажбите

И тази година се чака спад в продажбите на флагмана iPhone

Липсата на 5G поддръжка в новите модели iPhone 11 може да е рисковано за Apple (снимка: Apple)

2019 година се обрисува като още една „ сложна година ” за телефонния бизнес на Apple, а доставките на iPhone ще намалеят с съвсем 15% до 177,8 милиона единици, предвижда анализаторската компания IDC.

Експертите изясняват упования спад с насищането на пазара за смарт телефони като цяло и неналичието на 5G поддръжка в устройствата на американската корпорация. Предполага се, че Apple ще пусне 5G устройства през 2020 година, което ще помогне на софтуерния колос леко да усили доставките на смарт телефони.
още по тематиката
Apple може да се възползва от бавното нахлуване на 5G смарт телефоните, защото досега на тяхното по-осезаемо навлизане компанията ще разбере положението на пазара и ще може да се приготви по-добре, съгласно IDC.

Предишните оценки на Apple бяха верни: новите мрежи и поддържащите ги смарт телефони имаха проблеми като неравномерно покритие, тъй че потребителите не бързаха да употребяват по-бързата информационна технология, отбелязва Cult of Mac.

Въпреки това, късното въвеждане на 5G в iPhone може да бъде рисковано за Apple, защото технологията допуска доста нарастване на скоростта на транспорт на данни и може да способства за появяването на нови типове мобилни устройства.

Според анализаторите на IDC, сред 2018 и 2023 година доставките на iPhone в международен мащаб ще намалеят приблизително с 2,2% и ще доближат до 186,6 милиона броя към края на обсъждания интервал. Делът на Apple на пазара на смарт телефони ще намалее от 13% през 2019 година до 12,6% през 2023 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР