И тази година приказката Лешникотрошачката по музика на П. И.

...
И тази година приказката Лешникотрошачката по музика на П. И.
Коментари Харесай

Приказният свят на музиката разкрива историята на "Лешникотрошачката"

И тази година приказката " Лешникотрошачката " по музика на П. И. Чайковски ще оживее още веднъж в навечерието на коледните празници. Музикантите от Софийската филхармония ще зарадват децата и техните родители на 22 декември от 11.30 ч. в зала " България " с историята за дребната Клара, а уредниците от " Фортисимо Фамилия " дават обещание още доста занимания в предпразничния ден.

В ролята на чичо Дроселмайер ще влезе актьора Теодор Елмазов, а балерината Ангелина Гаврилова ще е Кралицата на мишките.

Представлението, чийто диригент ще бъде Максим Ешкенази, е част от просветителна стратегия за деца, която цели да притегли интереса им към класическата музика, като ги среща по занимателен и наличен метод с инструментите в симфоничния оркестър, с основни понятия от музиката, както и с историята на известни композитори.

 Част от представлението
© Фортисимо фамилия

Част от представлението " Лешникотрошачката ".

Тази година още сутринта децата ще могат да вземат участие в няколко арт ателиета.

От 9 ч. класическата балерина Кристина Чочанова ще покаже на най-ранобудните част от истинската хореография на балета " Лешникотрошачката ". След това дружно с нея децата ще имат опция да изпълнят част от придвижванията.

В 10 ч. стартира ателието по изобразително изкуство, където всеки ще може да си направи коледна играчка, а в 11 ч. малчуганите ще свирят, ще пеят и ще научат забавни истории от света на филхармоничния оркестър.

Билетите към този момент са в продажба в мрежата на " Ивентим " и важат както за представлението, по този начин и за всички арт ателиета.

Всичко, което би трябвало да знаете за: "Музика с Фортисимо " (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР