И тази година покер сезонът започна с едно от най-очакваните

...
И тази година покер сезонът започна с едно от най-очакваните
Коментари Харесай

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

И тази година покер сезонът стартира с едно от най-очакваните покер събития – Poker Stars Carribean Adventure (PCA). Карибското премеждие на Poker Stars притегля освен със своя обичайно великодушен награден фонд, само че и с местоположението си – Бахамския остров Парадайз. Събитието, което е първото в годишния календар на шампионата на Poker Stars и тази година не разочарова. Между 6-14 януари участниците в PCA получиха опцията да играят на над 30 шампионата, като първия ден стартира с маса за играчите с дълбоки джобове. Стартовото събитие на PCA бе тридневен Super High Roller с начален вход от $100 000. Девет дни по-късно се състоя и основния шампионат с вход от $10 300. 582 участника премериха своите умения, а победител за първи път в историята на PCA бе жена – Мария Лампропулос, която завоюва $1,1 млн. След своя триумф тя показа: „Много съм горда. Всяка жена тук е доста щастлива за мен, което ме радва“. Лампропулос, която е от Буенос Айрес, играе професионално от 2014, а предходната година доближи още една премия от над $1 млн. от шампионат в Нотингам. В допълнение към останалите ѝ облаги през годините Лампропулос стартира 2018 с близо $3 млн. Но с изключение на паричната премия, поради своята победа на PCA Мария получи и специфичен пакет за новосформирания шампионат PokerStars Players Championship (PSPC).

PSPC е най-новото попълнение в портфолиото от събития на Poker Stars, като първото издание ще се състои от 6-10 януари следващата година още веднъж на същата локация, на която се организира и PCA – о-в Парадайз. Наградният фонд на PSPC ще бъде най-малко $8 млн., а спечелилият в основното събитие ще получи бонус от $1 млн. С такива съществени суми PSPC предвещава да бъде извънредно забавно събитие, а през тази година от Poker Stars ще раздадат 300 специфични пакета като този, който си донесе Лампропулос. Всеки един от пакетите включва входът от $25 000 за PSPC, 6 нощувки в комплекс Атлантис, където ще се организира събитието, както и $2000 за пътни разноски. От Poker Stars ще раздадат специфичните пакети както като бонус към извоювани шампионати, по този начин и по време на разнообразни промоции проведени от онлайн покер залата.

Освен за Лампропулос карибското премеждие на Poker Stars е специфичен шампионат и за родната покер сцена. Именно на това събитие през 2013 българинът Димитър Данчев сервира изненада като завоюва основното събитие. Тогава той пребори опитната конкуренция и си донесе $1 859 000, макар че 2013 бе едвам третата му година като професионален покер състезател. Този успех на Данчев е най-голямата облага реализирана от български покер състезател. Миналата година Лъчезар Петков завоюва $1,1 млн. от шампионата на Poker Stars в Барселона, като това го подреди след Данчев в българската ранглиста за най-големи облаги от покер шампионат. 2017 бе доходоносна и за други български покер играчи като Фахрeдин Мустафов, който за една година завоюва близо $300 000, като единствено първото място в шампионат от Световните покер серии му донесе $84 000. Вторият най-богат български покер състезател Симеон Найденов си изкара съвсем $1 млн. за 2017, като през февруари приключи на второ място на основното събитие от Световния покер тур, което му донесе $672 000. Още една родна покер звезда – Вилиян Петлешков, също имаше добра година, като годишните му облаги възлязоха на над $400 000. От тях $127 000 пристигнаха от второто му място на първото събитие от европейската част на Световните покер серии.

Миналата година беляза и „изгряването“ на нов състезател на покер сцената – изкуственият разсъдък LIbratus, който освен че победи против професионални играчи, само че и сподели, че може да блъфира. Дали пък в близко бъдеще няма да забележим шампионати сред хора и роботи?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР