И тази година няма да е щастливата за Нийл Робъртсън

...
И тази година няма да е щастливата за Нийл Робъртсън
Коментари Харесай

Крусибъл зове: И тази година няма щастие за Нийл Робъртсън

И тази година няма да е щастливата за Нийл Робъртсън в “Крусибъл ”… Най-успешният занаятчия на щеката отвън Англия в историята отпадна на осминафиналите на Световното състезание по снукър след 7:13 от Джак Джоунс.

Дебютантът продължава да мечтае в паметния си дебют в Шефилд и към този момент записа две забележителни победи на сметката си, а към тях би трябвало да прибавим и внушителният му поход в квалификациите.

Робъртсън е измежду най-великите в историята, само че не може даже да се приближи до втора международна купа след единствения си успех през 2010 година. Оттогава той завоюва 18 ранкинг трофея, с цел да усили сметката си на 23, като е повторен първенец в “Мастърс ” и троент в Шампионата на Обединеното кралство.

Поради ред аргументи обаче Левичаря от Мелбърн по този начин и не съумява да реализира забележителен напредък в “Крусибъл ” и към този момент от 2014-та насам не е достигал до полуфиналите. Той даже няма да може да се утеши с бонус за най-голям брейк в шампионата, без значение че беше брилянтен във връзка с брейк-билдинга в предходния си мач против У Идзъ и осъществя две серии от по 146. Естествено, на идващия ден Кайрън Уилсън стана деветият човек с най-много на Световното състезание.

Джак Джоунс още в последния квалификационен кръг взе влиятелен “скалп ” - този на финалиста от 2013-та Бари Хоукинс, а в първия си мач в “Крусибъл ” отстрани двукратния финалист Алистър Картър.

Световният номер 52 към този момент си заслужи най-големия чек в кариерата - 50 000 паунда - а идващият му съперник е Марк Алън. Пистолета се оправи поредно с Фан Джънги с 10:5 и с 13:4 със Стюърт Бингам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР