И тази година най-много гимназисти - близо 12 000, са

...
И тази година най-много гимназисти - близо 12 000, са
Коментари Харесай

И тази година най-много гимназисти са избрали английския език за своя втори задължителен изпит

И тази година най-вече гимназисти - близо 12 000, са избрали британския език за своя втори наложителен изпит. Най-слаб интерес зрелостниците са показали към италиански език.

Изпитът протича при прецизни ограничения за сигурност на учениците и преподавателите.

Във френската гимназия бяха разпределени общо 140 възпитаници, избрали матура по британски език. От тях единствено един дванадесетокласник не се яви на изпита.

Зрелостниците влизаха в учебното заведение през два обособени входа, с цел да се избегне скупчването пред постройката. На влизане се организираше и наложителната здравна инспекция. Няма нито едно върнато дете, изясни директорката Емилия Богданова:

" Навън бяха чиновници от защитата, които осигуряваха отдалеченост сред децата, които чакат. Задължително се спазваше тази отдалеченост и вътре в постройката, имаме табели. Горе в стаите също са обезпечени дезинфектанти, проветряване на залите сред другите модули. В стаите са ни по 10 деца, по двама квестори ".

Училището имаше подготвеност да раздаде на зрелостниците защитни средства, само че това не беше належащо, тъй като всички гимназисти се бяха погрижи за своята сигурност:

" Нося си маска. Влизаме. Дезинфекцираме се. Не се чувстваш все едно влизаш на матура. Мерят ти температурата, все едно влизаш в болница. Не са толкоз притеснителни нещата. Почти е както всяка друга матура ", споделят учениците.

Зрелостниците чакаха началото на изпита без боязън и терзание, осъзнавайки че това е последната крачка преди дипломирането:

" Вълнувам се да приключа с изпитите " ; " Нямам самообладание. Искам да се свършва просто “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР