И тази година на най-престижния благотворителен коледен базар в София

...
И тази година на най-престижния благотворителен коледен базар в София
Коментари Харесай

Кухня и традиции от 60 държави на благотворителния коледен базар в София

И тази година на най-престижния благотворителен коледен базар в София ще вземат присъединяване над 60 разнообразни страни с над 80 щанда, на които ще показват свои национални артикули, музика, сувенири, кухня и обичаи.

Ето с какво ще ви посрещнат единствено на някои от тях:

Съединени американски щати

 24293968_1477996052308005_32040307284966237_n

Избралите да се отбият на щанда на Съединени американски щати, ще могат да седнат на същински мотор „ Харлей Дейвидсън ” и да се снимат с Елвис за спомен. Домакините от Америка са подготвили лотария за всички техни посетители. Голямите награди в нея са две нощувки в хотел Кемпински Гранд Арена в Банско, както и класическа, ръчноизработена покривка и голям брой други изненади.

Германия

 germanstall

Както всяка година, немският щанд чака своите посетители с домашноправени коледни бисквити, типичен щолен, греяно вино, колбаси и други лакомства за душата. От там можете да се сдобиете и с истински дървени играчки, които са съвършен коледен подарък за всяко дете.

Кипър

 cyprusstall

Не пропускайте да опитате и достоверно сирене халуми на кипърския щанд. Оттам ще примамят небцето на всеки гурме познавач с пастицио (печена паста с телешко рагу), гореща трахана чорба, полусухо вино Командария и разнородни сладки изкушения. Там можете да участвате също в лотария и да спечелите средиземноморски круиз, билети за концерта на Михалис Хаджиянис в София, уикенд пакети, ваучери за вечеря в заведения за хранене и доста коледни сувенири и дарове.

Русия

 rusia_stand

На „ спирка ” Русия дават седем аргументи, поради които да поспрете. Да опитате разнообразни съветски деликатеси, да купите автентичен коледен подарък, да участвате в лотария, да попеете с съветски хор, да изработите свои личен сувенир и не на последно място – да подкрепите благотворителната идея на женски клуб София. Големият печеливш от томболата ще почива една седмица в санаторно-оздравителен комплекс „ Камчия ”, а останалите награди са едногодишен абонамент за вестник „ Русия през днешния ден ”, обяд за двама в ресторант Арбат в София, гратис гориво от бензиностанции Лукойл и доста други.

Ливан

 lebanon_stall

Ливан ще ви посрещне с живописен щанд, достоверна ливанска кухня и арабски лакомства. Там ще предложат на гостите да вкусят от приказните аромати на Близкия изток – подправки, чай, кафе, тахан и маслини. Ще ви покажат по какъв начин да си изпишете името на арабски върху коледна топка. Можете да си опитате шанса и в ливанската лотария, където ви чакат над 500 огромни и дребни награди и изненади.

Молдова и Азербайджан

 moldovastall

Молдова предлага чудесна селекция от виновност и обичайни сувенири, а Азербайджан приканва с богата обичайната кухня и неповторими ръчноизбработени сувенири.

 azerbeidjan_stall

Полша

 polskastall

И на полския щанд ще намерите причина да останете най-малко за 15 минути – там можете да опитате отлична полска водка, както и обичаен полски специалитет бигос. Той се подготвя от кисело зеле с наденичка.

Швейцария

 swiss_stall

За същинските гурме фенове са помислили на швейцарския щанд. Там господстват две думи – фондю и шоколад – усетът на швейцарската Коледа.

Ежегодният коледен благотворителен базар, проведен от Международен женски клуб – София, е едно от най-популярните събития в столицата, което към този момент 23 години събира и подарява средства за български дела. Всяка година базарът дава опция на разнообразни страни от целия свят да показват своите ръчно направени обичайни артикули, музика, сувенири, фолклор, национална кухня, облекло, литература, просвета и традиции.

Миналата година събитието събра 62 страни с 79 щанда на едно място и даде на посетителите доста занимания и опция да научат любопитни обстоятелства за другите страни и култури. Парите, събрани на базара, както и тези, дарени от спонсори на събитието, бяха предоставени за филантропична помощ, финансиране на просветителни и здравни стратегии в България и други благотворителни дела.

Тази година 23-тият годишен благотворителен базар се стреми да реализира още по-високи резултати и ви кани да се забавлявате, подпомагайки добра идея. Макар че коледния базар е един пъстър ден за всички поданици и посетители на столицата, изпълнен с занимания и изненади, неговата съществена цел е благотворителността. Благодарение на великодушната поддръжка на посолствата, донори и спонсори от локалния и непознат бизнес, както и частни донори, събраната сума за предходната година беше 373 000 лв.. Организаторите от Международен женски клуб показват вяра за повече пари по дарителските сметки и повече осъществени дела.

23-тият Благотворителен базар на Международен женски клуб – София ще се организира на следващия ден (3 декември) от 10:00 до 19:00 ч. в Интер Експо Център, София .
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР