И тази година на фокус е активирането на защитните сили

...
И тази година на фокус е активирането на защитните сили
Коментари Харесай

Ефективни средства срещу вирусни и бактериални инфекции

И тази година на фокус е активирането на защитните сили на организма. Какво е належащо да знаем и кои са ефикасните средства против вируси, респираторни болести и простуда, с нас споделя Д-р Ирена Петкова. Д-р Петкова е приключила МУ София през 1991 и е експерт по Обща медицина от 2015 година.

Д-р Петкова, последната година беше невероятна за всички, поради появяването на SARS -2. K акви са ограниченията, които препоръчвате на Вашите пациенти , за профилактика и битка с коронавирусната зараза и други инфекциозни болести през есенно-зимния интервал?

2020 година несъмнено промени живота ни. През миналите месеци се разбра значимостта на профилактичните ограничения, както и нуждата от доста повишение на здравната просвета на популацията. Основните ограничения, които предлагам за битка с ковид и други вирусни инфекции, са съблюдаване на обществена отдалеченост и изолираност при контакт с вируса, постоянна стерилизация, поддържане на персонална хигиена, носене на защитни маски. Много значимо е и подкрепяне на организма чрез имуномодулатори, които имат за цел да го приготвят при възможна среща с болестотворни патогени и да му оказват помощ да се оправи по-бързо самичък откакто е инфектиран.

Кои са ефикасните препарати при вирусни инфекции?

На първо място е значимо да се разбере от пациентите, че има основна разлика сред вирусна и бактериална зараза, както по отношение на метода им на протичане, по този начин и по отношение на вярното им лекуване. Върху вирусите могат да работят единствено лекарства, които потвърдено блокират репликацията (размножаването) им в човешките кафези, както и самото им прикрепване и нахлуване в клетките. Това са така наречен противовирусни средства, които са доста по-малко на брой, спрямо оръжията на медицината против бактериите При налично вирусно заразяване, заради намаляване на имунитета лекуващият доктор може да изпише антибиотик за предотвратяване от развиването на бактериална суперинфекция по време на вирусната зараза. Но изписаният антибиотик не работи върху вируса, а единствено върху бактериите в тялото, като успеваемостта и сигурността на антибиотици, приложени за профилактика, е доста оспорвана!. Но в помощ против вирусите могат да бъдат и растителни екстракти, които през историята на човечеството са потвърдили своето удобно деяние

Бихте ли дали образец за растителни екстракти, които имат потвърдена успеваемост при вирусни и простудни болести?

Трябва да се учим от предишното и от традициите. Китайската обичайната медицина от дълго време се е потвърдила на света със своята успеваемост и сигурност и има доста на какво да ни научи. Един от най-известните екстракти в Китайската национална медицина, е - дестилат от корена на билката Isatis Tinctorilal L. Има редица научни изявления, свързани с Radix Isatidis, една от които притегля повече внимание - има научни доказателства за блокиращия резултат на Radix Isatidis против SARS-1 ковид от 2003г. Тогава китайски публични управляващи са препоръчвали да се приема екстракта по време на епидемията, заради потвърдените му противовирусни, антибактериални и имуностимулиращи свойства. Доказано е,че веществата от корена имат цитопротективен резултат -защитаващ клетката резултат. Билката пази здравите човешки кафези, като не разрешава на вирусите да се прикрепят и навлизат в тях. Ако клетката към този момент е инфектирана, веществата от не разрешават на вирусите да се развъждат повече в нея.

За растението научих, попадайки на няколко клинични изследвания, в това число и при деца. В тези изследвания вземат участие над 2000 пациенти с инфекции на горните и долните дихателни пътища - настинки, бронхит, синуит или тонзилофарингит. Данните демонстрират, че приемът на дестилат от африканският здравец понижава тежестта на признаците и продължителността на инфекцията, както и нуждата от включване на антибиотик към лечението. Действието на африканския здравец е, че блокира прикрепването на вируси и бактерии към клетките на горните дихателни пътища и подтиква отхрачването на секретите

Тези две билки - Radix Isatidis и Африкански здравец - са едни от многото, с които ни е дарила природата, чрез които можем да се оправяме по ефикасен и безвреден метод с инфекциите.

Какви са Вашите усещания от продукта Стаматин?

Когато разбрах, че съществува артикул на българския пазар, който комбинира екстракти от китайската и африканската обичайната медицина с значими микроелементи за имунната система, бях предизвикана да потърся информация за съставките му и да се убедя в действието му в практиката ми. Това, което одобрявам в , е комбинираното противовирусно и антибактериално деяние, допълнено със забележителен имуномодулиращ резултат. Опитът ми досега демонстрира, че Stamatin повлиява доста добре пациенти с разнообразни по генезис вирусни и бактериални инфекции, без значение дали го употребявам за главно или съпътстващо лекуване. При пациенти в начална фаза на вирусна зараза постановявам натоварен банкет, който стартира от 6 капсули Stamatin дневно и последователно понижава до 2 капсули дневно по избрана скица. Повлияването настава още на 2- ден от началото на приема.Когато се приема просто за профилактика, 2 капсули дневно са изцяло задоволителни, само че както при множеството натурални артикули, е нужно да се реализира резултат на струпване, заради което приемът би трябвало да продължи най-малко 3 месеца.

 фотоси: Stamatin

Кои микроелементи (или витамини и минерали) препоръчвате да се одобряват по време на вирусна зараза, с цел да се подтикват защитните сили на организма?

Из медиите се завъртяха най-различни и спорни отзиви за витамините и минералите, които би трябвало да се одобряват при Коронавирус. За мен беше неуместно да се отхвърля полезността на витамин С, който освен че се е потвърдил като ефикасен от десетилетия, ами и в доста западноевропейски страни е неизменима част от протокола за лекуване на Коронавирус. Други значими микроелементи, когато организмът се бори с вирусни и бактериални инфекции, са цинк, витамин D и Селен. Приемът на цинк и витамин С е изключително значим, защото те са извънредно нужни за действието на имунната система. И двата микроелемента са мощни антиоксиданти и приготвят организма за среща с разнообразни патогени. За цинк е значимо да се знае, че не се натрупва в организма, което постанова съответния му всекидневен банкет. В Стаматин количествата на витамини и микроелементи са такива, че когато се ползва и като лечебна скица и като профилактична доза не се постанова спомагателен банкет на витамин С и цинк.

* наличие на Stamatin

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР