И тази година Клуб Приятели на морето“ организира курсове за

...
И тази година Клуб Приятели на морето“ организира курсове за
Коментари Харесай

Курсове по водолазно обучение и опазване на морето организират за деца във Варна

И тази година Клуб „ Приятели на морето “ провежда курсове за деца и младежи, които желаят да се срещнат с красивия свят на черноморските жители. Всички участници минават начално водолазно образование и се учат да се гмуркат. Основната цел е децата да заобичат и да пазят морето.

Радослав за поредна година се включва в образованието и всякога с неспокойствие чака практическите занимания.
Радослав Рачев: Свиква се. Първоначално първоначално има малко терзание и боязън, само че се привиква и почваш в действителност да се чувстваш като вкъщи си както аз.
Инструкторите работят с деца на друга възраст и с всяко от тях методът е друг.
Росен Гевшеков, инструктор в Клуб „ Приятели на морето “: С по-малките деца в действителност се работи доста по-лесно, тъй като нямат страховете още на възрастните, усещат се безстрашни, самоуверено скачат във водата.
По време на образованието децата влизат в ролята и на морски откриватели.
Дарина Иванова, Клуб „ Приятели на морето “: Да видят света, морския свят изпод, да се научат да снимат местообитанията на разнообразни риби, да ги разпознават. Росен Гевшеков, инструктор в клуб „ Приятели на морето “: Когато един път успееш да запалиш пламъка на морето в един човек въпреки и това да е дете постоянно остава в него.
Клуб „ Приятели на морето “ работи и по обществената стратегия „ Заедно на борда “. В нея се образоват младежи в неравностойно състояние за капитани на дребни пкавателни съдове до 40 бруто тона, получават и водолазна дееспособност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР