И тази година екипът на Кучилище – Стара Загора е

...
И тази година екипът на Кучилище – Стара Загора е
Коментари Харесай

За седми път „Празник за деца и кучета“ в Стара Загора

И тази година екипът на Кучилище – Стара Загора е подготвил разнообразна развлекателна и просветителна стратегия във връзка седмото издание на „ Празник за деца и кучета “.

Събитието ще се случи на 4 юни, от 11.00 часа, в старозагорския парк „ Зелен чеп “, а уредниците са подготвили игри с награди, както и потребни срещи с разнообразни експерти по здравето и възпитанието на четирикраките участници.

В празника към този момент по традиция взе участие и Община Стара Загора, която ще открие изнесено бюро за регистрация на домашни любимци. ОДБХ – Стара Загора ще спомага със препоръки по какъв начин да се поддържат изрядни документите на кучето, като на място ще може да се види и актуализира информацията при подложен чип.

Посетителите ще имат опция да поговорят и за зъбното здраве на любимците си с ветеринарни експерти, които на място ще правят безвъзмездни прегледи. Ще има и лотария за безвъзмездни ехографски прегледи за възрастни кучета.

Атрактивни демонстрации ще създадат гостите на празника – Ина Хаджиева и Петя Войнова – поведенчески експерти и треньори от „ Моето куче “ – София, Тодор Ангелов от „ Dream Dogs “- Варна и известната влогърка Лили от „ Животът с куче “.

Спасителен център за диви животни „ Зелени Балкани “ се включват за повторно, а тематиката ще бъде извънредно забавна – по какъв начин замърсяването на околната среда вреди на дивите животни. Децата ще могат да си създадат фотография за спомен с техни питомци.
Общински подслон за безстопанствени животни ще покажат своите кучета, подготвени за задомяване.

По време на събитието ще има и благотворитрелен базар в помощ на животните, потърпевши, само че избавени от войната в Украйна, за които се грижи фондация „ Animal Hope Bulgaria – Kazanlak “. Децата ще могат да схванат забавни детайлности от работата на избавителните организации като цяло.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР