И тази година дните на фестивал Семе българско ще преминат

...
И тази година дните на фестивал Семе българско ще преминат
Коментари Харесай

Благотворителната инициатива Шанс за бебе със специална мисия на фестивала Семе българско в Севлиево

И тази година дните на фестивал „ Семе българско ” ще преминат под знака на благородната самодейност „ Шанс за бебе ”. На 29 и 30 април най-пъстрата шатра в парк „ Казармите ” ще дава опция на всички сърцати хора да се включат в благотворителната акция за набиране на средства, с които да бъдат подкрепени фамилни двойки с репродуктивни проблеми, декларирали пред Община Севлиево потребност от поддръжка.

Тази година самодейността е под мотото „ Вдъхновено от България ”. В нея още веднъж вземат участие деца от детските градини от Община Севлиево, както и родители на деца, заченати посредством ин витро процедури. Те към този момент творят, а техните творби ще могат да бъдат закупени през двата фестивални дни от щанда на шатрата „ Шанс за бебе ”. В благотворителния базар ще бъдат изложени за продажба и произведения, дарени за идеята от другари на фондация „ Искам бебе ” от цялата страна. По време на двата фестивални дни представители на фондацията ще бъдат разполагаем на всеки, който има потребност от спомагателна информация и консултация по тематиката.

Подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от Севлиево ще окажат и всички гости, закупили билети за обичайна фестивална лотария. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени за идеята.

Наградите тази година са обезпечени от уредниците, от участниците във фермерския пазар „ ОТ БГ “ и от сътрудниците на събитието, които още веднъж дават обещание да са великодушни, а дарените награди - атрактивни.

Томболата ще бъде теглена през двата дни, на фестивалната сцена в 17:00 часа.

Организаторите на самодейността – Община Севлиево и фондация „ ОТ БГ ”, са щастливи да споделят, че в Севлиево към този момент са родени две бебета, чиито родители са подкрепени със средствата, събрани по време на миналогодишните издания на фестивала " Семе българско ".

„ Община Севлиево има специфичен фонд за фамилиите с репродуктивни проблеми, само че описът на чакащите е дълъг, а тази самодейност подкрепя политиката ни във връзка с раждаемостта и е в поддръжка на доста млади фамилии. Радостни сме, че се трансформира в традиция и дава вяра за нов живот всяка пролет! “, разяснява кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов.

Благодарим Ви за проявеното достойнство!

Вярваме, че дружно ще продължим да сътворяваме бъдеще!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР