И тази година България ще се включи в Европейската седмица

...
И тази година България ще се включи в Европейската седмица
Коментари Харесай

България се включва в Европейската седмица на мобилността

И тази година България ще се включи в Европейската седмица на подвижността, която обичайно се организира сред 16 и 22 септември. Нейната цел е да се насърчат органите на локалното ръководство, учебни заведения, неправителствени и бизнес организации да разпространяват екологосъобразно напредване измежду популацията – един от главните фактори за преобразяване на нашите градове в по-приятни места за живот и работа, посредством разнообразни начинания. Ефектът от одобряването на сходни модели на държание е стабилно развиване, понижаване на замърсяването на градската среда от автомобилния превоз и запазване чистотата на въздуха.

През 2019 година тематиката на акцията „ Безопасно вървене и колоездене “ и мотото „ Върви с нас! “ слагат в центъра на вниманието изгодите от дейните типове превоз за нашето здраве, околната среда и по-доброто качество на живот. Тази година стартът на акцията съответствува с първия звънец в българските учебни заведения – 16 септември. През цялата седмица ще се организират разнообразни начинания, а кулминационната точка ще е на 22 септември – денят, разгласен от Европейска комисия за Ден без коли.

Към момента 17 общини у нас са декларирали присъединяване, а в Европа и света 2663 града от 48 страни са записали своите събития. Инициативата се организира от основна дирекция „ Мобилност и превоз “ на Европейската комисия.

Министерството на околната среда и водите е народен координатор на акцията. Териториалните поделения на Министерство на околната среда и водите в страната ще се включат интензивно с разнообразни начинания и като координатори по места в поддръжка на общините.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР