И тази година АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ ще събере на

...
И тази година АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ ще събере на
Коментари Харесай

11-та Академия за акушерки ще се проведе в Русе

И тази година АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ ще събере на едно място акушерки от цяла България и експерти, посветили се на грижата за женското и детското здраве, с цел да обменят опит и положителни практики. Форумът ще сплоти лектори и тематики под наслов “Профилактика на женското здраве. Ролята на акушерката в болничната и извънболнична помощ. ”

Откриването на Академията да се състои на 03 ноември /петък/ със студентска сесия. Планирано е в границите на няколко часа, преди формалното разкриване, да се организира презентационен панел модериран от студенти. Събитието ще даде опция за шерване на опит и положителни практики от преподаватели, студенти и практикуващи акушерки. На форума са поканени да участват и студентите наградени в състезанието за есе „ Защо избрах да бъда акушерка “, който се организира месец мамй тази година София.

АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ ще награди приключилите с най-голям триумф акушерки от Випуск 2023 година от всички медицински университети.

В програмата на 5 ноември ще бъде извършен спомагателен курс-обучение в поддръжка на създаване на „ Самостоятелни акушерски практики “. Ще бъде споделен опита на сътрудници, които към този момент работят и са построили своя независима процедура, ще бъдат дадени на практика насоки за акушерки, които биха желали да открият свои практики.
За присъединяване във форума са се записали 200 участници, както и лектори и посетители от Румъния и Сърбия.

Лектори на събитието ще бъдат проф. доктор Атанас Щерев, проф. доктор Таня Тимева, Доц. Михаела Раду от Румъния, акушерка Радмила Михайлович от Сърбия, акушерки и лекари от лечебните заведения в Русе и цялата страна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР