И тази есен, както всяка друга, заставаме пред гардероба и

...
И тази есен, както всяка друга, заставаме пред гардероба и
Коментари Харесай

Класиката е модерна в гардероба ни тази есен

И тази есен, както всяка друга, заставаме пред дрешника и за следващ път се чудим по какъв начин още веднъж ще се наложи внесем нещо ново,. Иска ни се най-малко този път да сме малко по-разчупени, без да пропилеем една камара пари за по този начин или другояче по-скъпите есенно-зимни тоалети и обувки. Вместо да изпадаме в спокоен шок от това, можем умерено да си отдъхнем, тъй като тази година стилните експерти дават обещание в дрешника ни да се завърнат всички тези типичен модели, кройки и детайли, които сигурно всяка една от нас ще открие я в своя, я в дрешника на своите майка или вуйна.

Това несъмнено е добра вест и значи най-малко няколко неща: няма да се постанова да обикаляме безпределно по магазините, чудейки се по какъв начин още веднъж да бъдем настоящи, ще спестим средства и може би още веднъж ще облечем тези позабравени, обичани наши облекла, закътани надълбоко в дрешниците, за които все се чудим да изхвърлим ли най-сетне или да запазим, в случай че инцидентно им пристигна модата още веднъж. Е, този миг настъпи, а модерната класика в дрешника ни тази есен включва безусловно един от следните детайли, които да прибавим към:

Вталено късо яке – забравете за дългите линии на връхните облекла през есента. Вталеното късо яке, без значение от неговата материя, само че изключително кожено, е уместно както за пола и рокля, по този начин и с дънки и всекидневен панталон. С него се подчертава отлично върху женската фигура, защото акцентира талията на дамите с по-женствени форми и придава приятни извивки на тези с по-момчешка конструкция.



Бяла риза с дълъг ръкав – тя, естествено, е безспорната класика. Отива си с всичко и е същинско богатство за всяка една жена. Хубавото този сезон е, че кройката и материята на бялата риза могат да варират в в действителност необятни граници – от прилепнала и еластична, през свободна, феерична и леко прозираща, та чак до по този начин наречената риза, вид боди, която се съчетава отлично с типичен панталон, дънки или прилепнала пола.

Тренчкот. Всяка жена би трябвало да има сходна дреха в дрешника си за есента. Изглежда, че тренчкотът не желае и не желае да излиза от мода и за поредна година е съвършената връхна дреха за всеки есенен аутфит. Дали в комбиниране с дънки и гуменки, или с прилепнала женствена рокля и високи токчета – решението е ваше.



Старото, само че не и забравено каре, постоянно свързвано повече с мъжкия дрешник, тази есен заема комфортно място и при женските облекла, под формата на принт върху сака, якета, шлифери, ризи и даже панталони. Единственото по-важно изискване тук е да съобразим потреблението му със спецификата на нашата фигура, като имаме поради, че то постоянно придава повече размер там, където се употребява.

Кожени боти. Не ботуши и не велурени, а просто типичен черни или кафеви, високи до глезена кожени боти. Моделите, които са носили нашите майки и баби – семпли, със приблизително висок, пълен ток, наподобяват на краката ни тъкмо толкоз настоящо, колкото и преди 50-тина години. Могат да се носят и с панталон, и с рокля или пола. Ботите на ток придават оня тънък, само че не превзет изискан, комфортни са и вършат осанката ни една концепция по-грациозна, само че и ниските модели имат своите фенове измежду по-младите или за разходка в парка.



Класическата рокля до коляното, последваща извивките на тялото, може да се носи и денем, съчетана с прилепнало кожено или дънково яке, и в офиса в композиция с класическото сако, и вечер на концерт или коктейл. Препоръчваме я за есенно-зимния сезон, тъй като според от материята, роклята умерено може да се носи, както в ранна есен, по този начин и в по-студено време.

, може би е една от най-омразните облекла на доста дами през есента и зимата. Дълги години го избягвах, поради това, че ми даваше неприятното чувство, че съм облечена като за ски отмора в планината. Прекалено пълен, задушаващ и неприятно наелектризиращ косата при всяко обличане и събличане. Тази есен обаче, плетивата още веднъж влизат в дрешниците ни. А в случай че плетката е едра и моделът е една концепция по-широк от елементарното, сигурно сме улучили топ трендовете.



Пола вид молив е изживяла своя взрив през 40-те и 50-те години и не една от тогавашните кино и фешън икони ни го показват. Тази пола слага на фундамент красивите женски извивки, изключително в комбиниране високи токчета. Е, днешните блогъри ни потвърждават, че същата тази пола може да бъде съчетана и с боти, и със сандали на висок ток, и с риза, само че и с прилепнала тениска или пуловер. Отново въпрос на персонален избор и усет, само че и на фигура.

Кожената чанта – дребна или огромна, само че безусловно женствена и с класическа форма и тип. Кожата се избира постоянно в студените дъждовни условия, тъй като е потвърдила качествата си. Отново, според от размера и модела, сходна чанта може да побере всичките ви нужни такъми за дълъг ден, отвън у дома, или пък само пари, телефон и червило – при положение, че я употребявате като аксесоар към по-официална визия.



Изглежда, че положителната остаряла класика ще заема уместно място в дрешниците ни тази есен. При избора си не съм гледала стилните сцени, само че и те биха удостоверили класиката настава, модата единствено я разнообразява и претворява. Лично аз с най-голяма горделивост ще изкарам на показ красивите черни боти, огромната кожена чанта, тренчкотът и няколко бели и карирани ризи, които кътам в дрешника си от години. Ще се наложи да преглътна и неприятно дебелите плетени пуловери, само че знае ли човек – може и да си станем положителни другари в студените дни. Несъмнено обаче, наклонността по семплата, класическа, женска визия ще бъде същинска наслада за окото и сетивата, които по този начин или другояче са към този момент претрупани от непотребна пищност и суетност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР