И таз добра! Стана ясно кога режат лентата на Площада

...
И таз добра! Стана ясно кога режат лентата на Площада
Коментари Харесай

Обществената поръчка за площада - състезание с един кон

И таз добра! Стана ясно по кое време режат лентата на Площада Фирмата реализатор за ремонта на площада: Влагаме единствено качествени материали Ремонтът на Площада колосално нарастна след избора на реализатор

Фирма " Драгиев и ко " е реализатор на ремонта на площада, откакто завоюва социална поръчка за инженеринг. Първоначално тя имаше конкуренция в лицето на консорциумите от компании ДЗЗД „ Площад Централен 2018 “ ДЗЗД и ДЗЗД „ Евмолпия Билд “. Те обаче са отстранени още при започване на търга и " Драгиев и ко ” остава единственият играч на пистата. Мотивът на комисията е, че двамата претенденти не дават отговор на поставените критерии за асортимент, защото " не са съумели да показват доказателства за идентична или сходна активност с тази в оповестената поръчка ". Според методиката, която администрацията ползва при провеждането на търговете, техническите индикатори, в това число и критериите за асортимент, имат 45% тежест при класирането. Останалите 55% са за цената.

Условията за присъединяване в търга са много високи, а съгласно някои експерти те предрешават избора на реализатор. Едно от условията, сложени пред участниците, е да показват лист на услуги през последните пет години за главен ремонт, създаване или реорганизация на огромно пътно оборудване, площад или недвижима културна полезност. Освен това да имат опит в планиране на монументи на културата или площадни пространства, които " да включват всички планови елементи на оповестената поръчка ". Фирма " Драгиев и ко ", изпълнила в последните години поръчки за милиони левове, несъмнено стига и даже надвишава летвата.

Специалисти разясняват, че отстраняването на съперниците заради неспособност да потвърдят опита си в сходни планове е основателно. Двата консорциума не са били регистрирани по Данък добавена стойност към датата на подаване на документите, а участниците в тези сдружения не са могли да потвърдят изискуемия опит.

„ Драгиев и ко ” като реализатор на доста и разнообразни поръчки до момента получава на търга 85 точки от оптималните 100 и защото няма с кой да се състезава, изцяло резонно се класира преди всичко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР