И таз добра! Стана ясно кога режат лентата на Площада

...
И таз добра! Стана ясно кога режат лентата на Площада
Коментари Харесай

Фирмата изпълнител за ремонта на площада: Влагаме само...

И таз добра! Стана ясно по кое време режат лентата на Площада Ремонтът на Площада колосално нарастна след избора на реализатор

Управителят на компания " Драгиев и ко " инж. Цанко Драгиев е безапелационен, че сметките за строително-монтажните работи са безусловно правилни и действителни. Разказва, че има извънредно доста действия, които остават невидими за непосветените в тънкостите на построяването на подобен комплициран обект.

Преди да се подреждат плочките, се отстранява остарялата настилка и се прекарва нова канализационна мрежа, кабелна мрежа, каквато не е имало, отчасти - тръбопровод и съоръжения за ново осветяване. Отводняването се прави по модерна технология, която се отличава като по-високо качество от общоприетото. За тази технология са настояли от компанията за да се усъвършенства осъществяването и след това да не се получават недостатъци.

Площадът се разкопава на дълбочина към 85 см, като под цялото пространство се вършат дренажи. Археологическите разкопки на Римския конгрес против " Тримонциум " и до Цар-Симеоновата градина са укрепени с подпорни стени. Отгоре на настилката ще се инсталират профили от неръждаема стомана, каквито няма в Пловдив и които ще подобрят значително отводняването на площада, показва инж. Драгиев. Водата ще минава през фугите, ще попива в дренажите и няма да натоварва канализацията и пречиствателната станция.

Палетите с гранит в сиво и розово към този момент са на площада. Те се добиват и се обработват по поръчка в Македония. Повърхността им наложително се полира, с цел да не се хлъзга. В офертата си на търга изпълнителят е показал и лист с материалите, които ще влага при ремонта.

Според показаното ценообразуване (без ДДС) междинна часова ставка по време на осъществяване на поръчката е 4,90 лв.. Печалбата - 10 %.

Самият инж. Цанко Драгиев споделя, че е доста по-лесно за строителна компания да се извършва обект при към този момент утвърден и явен план, само че се постанова да работи и на инженеринг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР