И така, продължаваме да разказваме истории за истинска бира. Този

...
И така, продължаваме да разказваме истории за истинска бира. Този
Коментари Харесай

Легендата за лагер бирата Rauch или Всяко зло – за добро


И по този начин, продължаваме да описваме истории за същинска бира. Този път, легендата ни връща в Средновековието и в едно закътано градче на име Бамберг - навътре в Германия. Тогава доста постоянно е имало пожари и не щеш ли манастирът на градчето бил обхванат в пламъци. Както се знае, монасите играят значима роля в подобряването на вкусовите качества на бирата, която преди да влезе в манастирите, се е правела единствено в домашни условия. И по традиция, и в този манастир си имали пивоварна. За шанс, пламъците пощадили пивоварната. Макар и доста обгорена,  огромна част от малца бил съхранен, а част от бирата – опушена в бъчвите. Монасите се примирили и запазили суровините и бирата, и по този начин се родила първата варка с опушена бира.
Бирата била забавна и друга на усет. Mонасите постепенно я подобрявали, като препичали малца, и по този начин и до през днешния ден този метод за произвеждане се е съхранил и усъвършенствал. 
Препеченият малц, който се съдържа в днешните предписания, не е спънка да се съблюдава Закона за непорочност на бирата, въведен през 1516г. в херцогство Бавария,  който повелява бирата да съдържа единствено 4-те съществени съставки – вода, малц, хмел и квас.
Такава бира си имаме и у нас. Произвежда се от микропивоварна наоколо до Пловдив, която съблюдава този Закон, и създава лагер бирата с компактен и кондензиран усет с изгорял малц, импорт от Германия.
Hills Helles Rauch e по рецепта на Майстор пивовара, който е баварец с над 25 години опит в промишлеността. Защо обаче тя е “Helles ”? В превод от немски това означава– ярко, леко, пивко, сламено. Така, „ опушеният “ усет, е уравновесен и подобаващ за „ влизане “ в света на бирата с този присъщ мирис и усет. След 45 дни отлежаване и ферментация – получаваме крафт бирата с цвят на кехлибар и мирис на барбекю - Helles Rauch 5%. Подхожда си с бургери, сирена, или пък в случай че ви липсват  на трапезата.

Може да се възползвате от безплатните доставки за София (0887 788 131) и Пловдив (0877 697 690), в работните дни. Hills бира може да се открие и в профилираните магазини за крафт бира, също и в Метро, във Фантастико- София, и в Лекси -Пловдив.
За пряк контакт - Фейсбук @hillsbeer.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР